• Home
  • >
  • اقتصادی
  • >
  • انبارها پر از خودروهای احتکار شده؛ مردم اما در انتظار خودروهای خود!

انبارها پر از خودروهای احتکار شده؛ مردم اما در انتظار خودروهای خود!

پیام جوان: بیش از ۲۶ هزار خودرو در پارکینگ‌های غیررسمی خودروسازان کشف شد. این در حالی است که در سال‌های اخیر، یکی از معضلات اصلی مردم، عدم دریافت خودروهای ثبت‌نام شده و معطل ماندن برای سال‌ها در صف انتظار بوده است.

حسین رحیمی، رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا در گفتگو با روزنامه اطلاعات، از کشف این تعداد خودروی احتکار شده در جریان بازرسی‌های سال گذشته خبر داد. او می‌گوید که فقط در یک پارکینگ غیررسمی، ۱۲ هزار و ۵۰۰ خودرو پیدا شده است.

وجود پارکینگ‌های غیررسمی یکی از چالش‌های پلیس با خودروسازان داخلی است. از ۷۰ پارکینگ تحت نظارت، ۵۰ مورد غیررسمی بوده‌اند و از آنها برای انبار خودروهای “احتکار شده” استفاده می‌شده است.

به گفته رحیمی، در یکی از این پارکینگ‌های غیررسمی، ۱۴ هزار دستگاه وانت نیسان زامیاد و پادرا احتکار شده بود، در حالی که مردم با وجود داشتن حواله، خودرویی دریافت نمی‌کردند.

بازار خودرو در ایران در سال‌های اخیر با چالش‌های متعددی روبرو بوده است. جلوگیری از واردات خودرو به بهانه حمایت از “خودروسازی داخلی” عملاً فضایی را ایجاد کرده که خودروسازان نه تنها به کیفیت محصولات خود توجهی ندارند، بلکه با استفاده از انحصار دولتی، در بسیاری از تصمیم‌گیری‌ها نقش‌آفرینی می‌کنند. برخی این موضوع را “مافیای خودروسازی” در ایران می‌نامند.

کارشناسان معتقدند که عرضه قطره‌چکانی خودرو توسط خودروسازان، عاملی در افزایش قیمت‌ها است.

در سال‌های اخیر بارها شاهد تجمع اعتراضی شهروندانی بوده‌ایم که با وجود ثبت‌نام و پرداخت پول، خودرویی دریافت نکرده بودند. در یکی از این موارد، متقاضیان خودروهای پژو پارس، تارا و دنا در اعتراض به “خلف وعده در تحویل و قیمت خودرو” در مقابل وزارت صنعت، معدن و تجارت تجمع کرده بودند.

  حجت میرزایی: اقتصاد ایران بعد از انقلاب ۵۷ یکی از پایین‌ترین نرخ‌های رشد اقتصادی در دنیا را داشته است

علاوه بر این، محمدمهدی اعلایی، استاندار قزوین، در آذرماه سال گذشته از “کلاهبرداری” شرکت پیش‌فروش خودروی “رضایت خودروی طراوت نوین” خبر داده بود. این شرکت با جذب بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان سرمایه از مردم، کمتر از ۲ هزار خودرو تحویل داده بود.

این موارد در حالی رخ می‌دهد که مقامات جمهوری اسلامی ایران از مبارزه با فساد مالی سخن می‌گویند. اما اخبار مربوط به پرونده‌های اختلاس‌های میلیاردی، به ویژه در نهادهای دولتی و بانکی، همچنان در رسانه‌ها بازتاب پیدا می‌کند.

در این آشفته‌بازار، مردم همچنان منتظر خودروهای خود هستند و خودروسازان با سوءاستفاده از قدرت و انحصار خود، به دنبال منافع شخصی خود هستند.

بر اساس گزارش VOA

دیدگاهتان را بنویسید

هم‌اکنون عضو خبرنامه پیام جوان شوید

Newsletter

همراهان پیام جوان