• Home
  • >
  • اقتصادی
  • >
  • تراز تجاری ایران در سال ۱۴۰۲ به بیش از ۲۰ میلیارد دلار کسری رسید!

تراز تجاری ایران در سال ۱۴۰۲ به بیش از ۲۰ میلیارد دلار کسری رسید!

پیام جوان: روزنامه دنیای اقتصاد: با احتساب صادرات نفت، مازاد تجاری ایران بیش از ۲۰ میلیارد دلار می‌شود.

گمرک ایران آمار متفاوتی ارائه می‌دهد و کسری تجاری را نزدیک به ۱۷ میلیارد دلار اعلام می‌کند که این رقم نیز در تاریخ اقتصاد ایران بی‌سابقه است.

ذرت، گوشی موبایل و طلا؛ پرمصرف‌ترین واردات سال

آمار گمرک نشان می‌دهد که سه قلم عمده کالای وارداتی در سال ۱۴۰۲ ذرت دامی، گوشی تلفن همراه و شمش طلا بوده است.

برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که شمش‌های طلای وارداتی به صورت اجاره‌ای وارد و به طور غیرقانونی از کشور خارج شده‌اند که این موضوع می‌تواند کسری تراز تجاری را به مراتب بیشتر از ارقام اعلام‌شده نشان دهد.

تغییر در شرکای تجاری ایران

آمارها نشان می‌دهد که در سال ۱۴۰۲ تجارت ایران با امارات، پاکستان، روسیه، عمان و افغانستان افزایش یافته، در حالی که تجارت با ترکیه، عراق، چین، جمهوری آذربایجان، ترکمنستان، ارمنستان، قزاقستان، کویت، بحرین و عربستان کاهش داشته است.

تناقض‌گویی‌ها در آمار تراز تجاری

وزیر اقتصاد در آذرماه سال ۱۴۰۲ از مثبت بودن تراز تجاری به میزان بیش از ۱۰ میلیارد دلار در ۸ ماهه اول سال خبر داده بود. اما در اسفندماه همان سال، با اشاره به اتفاقات بین‌المللی و کاهش ارزش کالاهای صادراتی، این موضوع را رد کرد.

تحریم‌ها و مشکلات بانکی؛ عوامل اصلی کسری تراز

کارشناسان معتقدند که تحریم‌ها و سخت شدن مبادلات بانکی در سطح بین‌المللی، از مهم‌ترین عواملی هستند که باعث منفی شدن تراز تجاری ایران شده‌اند. این موضوع می‌تواند در ماه‌های آینده به بحران ارزی در کشور منجر شود.

نگرانی‌ها درباره آینده اقتصاد ایران

  گزارش‌های رسمی نهادهای حکومتی، از در «فقر مسکن» بودن «نصف ایران» سخن می‌گویند

رشد کسری تراز تجاری، نگرانی‌های زیادی را برای اقتصاد ایران ایجاد کرده است. کارشناسان معتقدند که این موضوع می‌تواند به افزایش تورم، بی‌ثباتی در بازار ارز و کاهش قدرت خرید مردم منجر شود.

ضرورت اقدامات فوری برای بهبود وضعیت

دولت و مسئولان ذی‌ربط باید برای حل این مشکل و جلوگیری از پیامدهای منفی آن، اقدامات فوری و کارآمدی انجام دهند. رفع موانع صادرات، تسهیل مبادلات بانکی، حمایت از تولید داخلی و کاهش وابستگی به واردات، از جمله اقداماتی هستند که می‌توانند برای بهبود وضعیت تراز تجاری ایران مؤثر باشند.

بر اساس گزارش VOA

دیدگاهتان را بنویسید

هم‌اکنون عضو خبرنامه پیام جوان شوید

Newsletter

همراهان پیام جوان