• Home
  • >
  • ایران و جهان
  • >
  • معاون شورای امنیت روسیه: آخرالزمان هسته‌ای نه تنها ممکن، بلکه بسیار محتمل است

معاون شورای امنیت روسیه: آخرالزمان هسته‌ای نه تنها ممکن، بلکه بسیار محتمل است

پیام جوان: دیمیتری مدودف، معاون شورای امنیت روسیه، در مقاله‌ای یکی از راه‌های حل رویارویی در جهان را جنگ جهانی سوم خواند که در آن هیچ برنده‌ای وجود ندارد و خاطرنشان ساخت که «آخرالزمان هسته‌ای نه تنها ممکن، بلکه بسیار محتمل است».

به نقل از صدای آمریکا و به گزارش اسپوتنیک، معاون شورای امنیت روسیه در مقاله‌ای برای نشریه «راسیسکایا گازتا» نوشت: «یکی از راه‌ حل‌های رویارویی در جهان، جنگ جهانی سوم است. زیرا برنده‌ها مانند پس از جنگ‌های جهانی قبلی تضمینی برای رفاه بیشتر ندارند یا به احتمال زیاد، هیچ برنده‌ای وجود نخواهد داشت.»

دیمیتری مدودف با تصویر‌سازی جهان پس از جنگ هسته‌ای تشریح کرد: «نمی‌توان دنیایی را که در آن زمستان هسته‌ای فرا رسیده است ـ زمانی که بیش از میلیون‌ها شهر ویران شده‌اند ـ جایی که به دلیل امواج الکترومغناطیسی، تعداد زیادی از مردم در اثر آن جان خود را از دست دادند، جایی که تشعشعات رادیواکتیو و آلودگی اپیدمی‌های وحشتناک و قحطی حاکم است، را به عنوان یک پیروزی در نظر گرفت.»

همچنین معاون شورای امنیت روسیه خاطرنشان کرد: «و در اینجا به نکته‌ای اشاره می‌کنم که سیاستمداران از هر قشری دوست ندارند اعتراف کنند که چنین آخرالزمانی نه تنها ممکن است، بلکه کاملا محتمل است.»

پیش‌تر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در سخنرانی سالانه خود با متهم کردن غرب به دخالت مستقیم در تلاش برای حمله به پایگاه‌های هوایی استراتژیک کشورش گفت که مشارکت در پیمان «استارت نو» با آمریکا را به حال تعلیق درمی‌آورد.

این ادعای پوتین فورا با واکنش تندی از سوی رئیس جمهوری آمریکا روبرو شد و جو بایدن تصمیم پوتین برای خروج از پیمان استارت جدید را اشتباه دانست.

  تشکر اردوغان از کمک مسکو برای ساخت اولین نیروگاه هسته‌ای ترکیه

پیمان «استارت نو» یا «پیمان کاهش تسلیحات هسته‌ای» در زمان باراک اوباما و دیمیتری مدودف، رؤسای جمهوری وقت آمریکا و روسیه، در سال ۲۰۱۰ میان دو کشور امضا شد.

براساس این پیمان ـ که آخرین پیمان کنترل تسلیحات هسته‌ای میان دو کشور است ـ تعداد کلاهک‌های هسته‌ای استراتژیک محدود می‌شود. این پیمان را روسای جمهوری وقت آمریکا و روسیه بیش از یک دهه پیش امضا کردند.

پیمان «استارت نو» در سال ۲۰۱۱ لازم‌الاجرا شد و در سال ۲۰۲۱ پس از روی کار آمدن جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا، برای پنج سال دیگر تمدید شد و به بازرسان آمریکایی و روسی اجازه می‌دهد تا اطمینان حاصل کنند که هر دو طرف از این پیمان پیروی می‌کنند.

آمریکا و روسیه در مجموع در حدود ۹۰ درصد از کلاهک‌های هسته‌ای جهان را در اختیار دارند، و هر دو طرف تاکید کرده‌اند که باید از جنگ بین قدرت‌های هسته‌ای به هر قیمتی اجتناب شود.

دیدگاهتان را بنویسید

هم‌اکنون عضو خبرنامه پیام جوان شوید

Newsletter

همراهان پیام جوان