• Home
  • >
  • اقتصادی
  • >
  • زیان‌دهی ۷۵ هزار میلیاردی دو بانک در ایران

زیان‌دهی ۷۵ هزار میلیاردی دو بانک در ایران

پیام جوان: بر اساس گزارش سالانه منتشر شده در مورد عملکرد بانک‌ها؛ بانک‌های «ایران زمین» و «آینده» در سال ۱۴۰۱ بیش از ۷۵ هزار میلیارد تومان زیان به ثبت رسانده‌اند.

به نقل از صدای آمریکا و بر اساس گزارش رسانه‌های بورسی در ایران بانک آینده در سال ۱۴۰۱ بیش از ۶۳ هزار میلیارد تومان زیان به ثبت رساند و گزارش تلفیقی ۱۲ ماهه این بانک تحقق زیان یاد شده را تایید می‌کند.

این زیان ثبت شده در حالی است که پیش‌تر بانک آینده برای کاهش زیان شناسایی شده؛ ارزش «ایران‌مال» را بیش از ۲۵۵ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و در آذرماه سال گذشته زیان انباشته‌‌‌ای معادل ۱۰۰هزار میلیارد تومان را ثبت کرد.

مرور کارنامه بانک آینده طی سال ۱۴۰۰ نیز نشان می‌دهد که زیان خالص این بانک با رشدی ۵۱ درصدی نسبت به سال ۱۳۹۹ به رقم ۲۸هزار تومان رسیده بود. بر همین اساس زیان بانک آینده در سال گذشته با رشد ۱۲۰ درصدی همراه بوده است.

گزارش عملکرد این بانک در حالی در «کدال» منتشر شده است که نماد این بانک در بازار سهام بواسطه تخلفات گسترده نزدیک به دو سال متوقف بود. این وب‌سایت توسط سازمان بورس اوراق بهادار ایران به منظور «حمایت از حقوق سرمایه‌گذاران و به‌منظور پیش‌گیری از وقوع تخلفات در بازار» طراحی شده است که به «جمع‌آوری یکپارچه اطلاعات، نظارت، بررسی و انتشار اطلاعات مالی به‌صورت الکترونیکی» اختصاص داده شده است.

مهرماه سال ۱۴۰۱ روزنامه هم‌میهن در مورد تخلفات بانک آینده نوشت که این بانک دارای چنان بدهی‌ای است که سه برابر دارایی خود بدهی ایجاد کرده و اگر سه بار دارایی خود را بفروشد نیز قادر به تسویه بدهی خود نخواهد بود.

  یکسان شدن نرخ مبادله بین یورو و دلار در بازار جهانی

یکی از تخلفات این بانک پرداخت تسهیلات نزدیک به ۸۰ درصد سرمایه خود است که بخش عمده این تسهیلات به پروژه ایران‌مال بوده است. ایران‌مال که توسط خانواده انصاری به عنوان سهامداران اصلی بانک ساخته شد در فرآیندی به عنوان دارایی بانک معرفی شد تا کسری و زیان وارده به بانک بواسطه تورم و افزایش ارزش این مجموعه عظیم جبران شود.

علی انصاری، متولد دی ماه سال ۴۱ در مهرآباد جنوبی تهران است که در سال‌های اخیر بارها نام او در فهرست افراد ثروتمند ایران در رسانه‌های ایران مطرح شده است. سرمایه گذاری در تاسیس بازار فرش ایران، بازار موبایل ایران، ایران مال، بانک آینده و بانک تات، بخشی از فعالیت‌های اوست که در سال‌های اخیر رسانه‌ای شده‌است.

قیمت ریالی ایران مال از سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۲ یعنی در فاصله ۳ سال ۳ برابر شد یعنی اگر در سال ۱۳۹۹ ارزش ایران مال ۳/۴ میلیارد دلار بوده، امروز با قیمت‌گذاری جدید به ۵/۱ میلیارد دلار رسیده است.

منتقدان بر این باورند بانک آینده نه فقط از طریق اعطاء وام به زیرمجموعه‌های خودش و ایجاد زیان انباشته، عامل بخشی از بار نقدینگی و تورم اقتصاد ایران است بلکه خود با به کار انداختن همان وام‌ها در بازار مستغلات سودی مضاعف از این چرخه تورم‌زا می‌برد.

در همین رابطه امروز وب‌سایت خبری بورس ۲۴ اعلام کرد که بانک آینده فروش دارایی‌ها را با هتل «روتانا» مشهد «استارت می‌زند» و این هتل ۲۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان ارزش دارد در حالی که آخرین ارزش بازار بانک در فرابورس ۱۶ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان است.

بانک «ایران زمین» نیز که پیشتر با عنوان موسسه مالی اعتباری «مولی الموحدین» فعالیت می‌کرد در سال گذشته بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان زیان به ثبت رسانده است. این بانک از سال ۲۰۲۰ در فهرست تحریم آمریکا قرار دارد.

  قیمت سکه ۲۷ اردیبهشت در بازار آزاد تهران به ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسید

این تولید زیان انباشته اما با واکنش‌های بسیاری در فضای مجازی روبه‌رو شد. کاربری نوشته: «به‌به، بانک ایران زمین هم یکساله ۱۲/۵ همت زیان ساخته. آخه لامصبا چطوری ممکنه؟ تو سرجمع روی هم اندازه ساندویچ بمبی‌های ستارخان کمتر شعبه، مشتری، پرسنل و حتی تراکنش داری. چیکار می‌کنید که ۱۲ هزار میلیارد تومن زیان می‌سازید یکساله. جا پای بانک سرمایه نذاری صلوات.»

دیدگاهتان را بنویسید

هم‌اکنون عضو خبرنامه پیام جوان شوید

Newsletter

همراهان پیام جوان