• Home
  • >
  • ایران و جهان
  • >
  • ایلان ماسک از مکانیزم بی‌سابقه فرود راکت سوپرهوی پرده برداشت

ایلان ماسک از مکانیزم بی‌سابقه فرود راکت سوپرهوی پرده برداشت

«ایلان ماسک» از طرح جدیدی برای فرود راکت غول پیکر سوپر هوی پرده برداشته که با نحوه فرود فالکون ۹ تفاوت اساسی دارد. این روش به کاهش هزینه کمک کرده و بوستر را به سرعت آماده پرتاب دوباره می‌کند.

«اسپیس ایکس» مدت‌هاست که با فرود آوردن بوسترهای فالکون ۹ و استفاده مجدد از آنها عصر جدیدی را در پرتاب‌‌های فضایی رقم زده است. فرود مجدد فالکون ۹ با کمک پایه‌های غول پیکر و گرانقیمتی صورت می‌گیرد که راکت را روی سکو‌های زمینی یا شناورهای دریایی می‌نشانند. هرچند استفاده مجدد از بوستر از نظر مالی بسیار به نفع اسپیس ایکس تمام می‌شود اما قیمت این پایه‌ها بسیار بالاست و همچنین به خاطر افزایش قابل توجه حجم و وزن بوستر باعث می‌شود که در هر پرتاب به سوخت بیشتری نیاز باشد.

ایلان ماسک، مدیرعامل و بنیانگذار اسپیس ایکس در توییتر خود از پیاده سازی تغییراتی قابل توجه در راکت سوپرهوی خبر داده که نحوه فرود بوستر را از اساس تغییر می‌دهد. در این طرح به جای استفاده از پایه‌های مذکور، بازوی نصب شده در همان سکوی پرتاب بوستر را پیش از لمس زمین مهار می‌کند.

با توجه به نیروی فوق العاده بوستر حین فرود چنین روندی به طراحی یک بازوی فوق العاده قدرتمند و همچنین فرود دقیق بوستر نیاز دارد اما ایلان ماسک تاکید کرده که انجام آن علاوه بر کاهش حجم و وزن بوستر باعث می‌شود که سوپرهوی در کمتر از یک ساعت آماده استفاده مجدد باشد.

مزایای چشمگیر استفاده چندباره راکت‌های فضایی باعث شده بسیاری از سازمان‌های فضایی دیگر نیز به این روش بیاورند. برای مثال کمپانی فضایی «راکت لب» ماه گذشته برای نخستین بار راکت خود را با موفقیت فرود آورد و روسیه نیز از برنامه‌های خود برای توسعه یک راکت چند بار مصرف پرده برداشته است.

  زنان مبارز افغانستان: مطالبات زنان در افغانستان، پاکستان و ایران برای آزادی و برابری، متفاوت از یکدیگر نیست

دیدگاهتان را بنویسید

هم‌اکنون عضو خبرنامه پیام جوان شوید

Newsletter

همراهان پیام جوان