• Home
  • >
  • ایران و جهان
  • >
  • زنگ خطر فرونشست در اصفهان به صدا درآمد: ۱۲ حادثه در یک ماه!

زنگ خطر فرونشست در اصفهان به صدا درآمد: ۱۲ حادثه در یک ماه!

پیام جوان: مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان از وقوع نشست زمین در خیابان میر خبر داد و اعلام کرد که در فروردین ماه سال جاری، ۱۲ مورد حادثه فرونشست در اصفهان به ثبت رسیده است. این آمار در مقایسه با کل حوادث ثبت شده در سال گذشته که ۳۰ مورد بود، نشان دهنده افزایش ۴۰ درصدی این پدیده خطرناک در اصفهان است.

شکاف در تاروپود شهر:

منصور شیشه فروش، مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان، با اشاره به پیامدهای فرونشست زمین، گفت: “این پدیده علاوه بر تخریب خانه ها و زیرساخت ها، باعث ایجاد شکستگی در شبکه های آب و فاضلاب نیز می شود.” به گفته وی، در سال گذشته بیش از ۳۰ مورد حادثه شکستگی شبکه به دلیل فرونشست رخ داده و در سال جاری تاکنون ۱۲ مورد دیگر از این اتفاقات به ثبت رسیده است.

خطری که تاریخ را تهدید می کند:

مهدی طغیانی، نماینده مردم اصفهان در مجلس، با تاکید بر وخامت اوضاع فرونشست در این استان، هشدار داد: “اگر برای حل این معضل چاره ای اندیشیده نشود، در عرض چند سال آینده ناچار به ترک اصفهان خواهیم بود.” وی خشکی زاینده رود را عامل اصلی تخلیه آبخوان های دشت اصفهان و در نتیجه فرونشست زمین عنوان کرد و گفت: “این مشکل نه فقط شرق اصفهان و کشاورزان آن منطقه را تحت تاثیر قرار داده، بلکه کل دشت اصفهان به دلیل خشکی رودخانه در معرض خطر فرونشست قرار دارد.”

عمیق ترین گودال، در کوجان:

تصاویر منتشر شده از یک گودال عمیق در محله کوجان اصفهان، نشان می دهد که این منطقه با ۶ متر نشست، عمیق ترین نقطه فرونشست در استان را به خود اختصاص داده است.

  تصاویری از محل دفن سعید یعقوبی و مجید کاظمی، از اعدام شدگان پرونده خانه اصفهان

هشدار ایرنا: دشت اصفهان در حال بلعیده شدن!

خبرگزاری ایرنا در پیگیری این موضوع، با انتشار گزارشی به وضعیت بحرانی فرونشست در دشت های استان اصفهان پرداخته است. در این گزارش آمده که دشت های گلپایگان، نجف آباد، مهیار شمالی و جنوبی، دشت آسمان، اردستان، اصفهان-برخوار، بادرود-خالدآباد، مورچه خورت و دامنه-داران به شدت تحت تاثیر این پدیده قرار گرفته اند.

ایران در چنگال فرونشست:

برداشت بی رویه از سفره های زیرزمینی و عدم توجه به حفظ منابع آبی، نه تنها اصفهان، بلکه بسیاری از مناطق ایران را در معرض خطر فرونشست قرار داده است. به گفته خبرگزاری فارس، در برخی از نقاط کشور، سرعت فرونشست زمین ۱۰۰ برابر بیشتر از استانداردهای جهانی است و استان هایی مانند یزد به دلیل فروچاله های عمیق در وضعیت بحرانی قرار دارند.

راه حلی در کار هست؟

کارشناسان معتقدند که برای مهار این پدیده مخرب، باید اقدامات عاجلانه ای از جمله صرفه جویی در مصرف آب، استفاده از روش های نوین آبیاری در بخش کشاورزی، احیای زاینده رود و جلوگیری از برداشت بی رویه از آب های زیرزمینی انجام شود.

بر اساس گزارش VOA

دیدگاهتان را بنویسید

هم‌اکنون عضو خبرنامه پیام جوان شوید

Newsletter

همراهان پیام جوان