• Home
  • >
  • ایران و جهان
  • >
  • رای متهمان پرونده روح‌الله عجمیان، بسیجی کشته شده در حاشیه چهلمین روز حدیث نجفی، توسط دیوان عالی کشور تایید شد

رای متهمان پرونده روح‌الله عجمیان، بسیجی کشته شده در حاشیه چهلمین روز حدیث نجفی، توسط دیوان عالی کشور تایید شد

پیام جوان: حسین فاضلی هریکندی، رئیس کل دادگستری البرز تایید رای متهمان پرونده روح‌الله عجمیان، بسیجی کشته شده در حاشیه چهلمین روز حدیث نجفی، توسط دیوان عالی کشور را تایید کرد. چند روز پیش این خبر توسط یکی از وکلای پرونده در مصاحبه با یکی از روزنامه‌های تهران منتشر شده بود.

به نقل از صدای آمریکا، پس از گذشت دست‌کم ۱۰ ماه از آغاز روند دادرسی پرونده روح‌الله عجمیان، بسیجی کشته شده در اعتراضات سراسری سال گذشته، رئیس کل دادگستری استان البرز چهارشنبه اول شهریور به خبرگزاری‌ «مهر» گفته است که دیوان عالی کشور احکام صادر شده شعبه اول دادگاه انقلاب را تایید کرده است.

این پرونده که ۱۶ متهم داشت یکی از پرونده‌های جنجالی در یک سال گذشته بود که در پی آن حکم اعدام دو متهم این پرونده، یعنی «محمدمهدی کرمی» و «محمد حسینی» پس از تایید دیوان‌عالی کشور در ۱۷ دی ماه سال گذشته اجرا شد.

به گفته این مقام قضایی، پس از رسیدگی و صدور احکام مجدد، آرای صادره قطعیت یافت و بدین ترتیب «حمید قره حسنلو» به ۱۵ سال حبس نفی بلد [حبس در تبعید]؛ «رضا آریا»، «حسین محمدی» و «مهدی محمدی» هر کدام به ۱۰ سال حبس نفی بلد محکوم شدند.

همچنین گفته شده «محمد امین اخلاقی ساوجبلاغی»، «امین مهدی شکرالهی» و «فرزانه قره حسنلو» دیگر متهمان این پرونده هر کدام به پنج سال حبس نفی بلد و «علی معظمی گودرزی» به سه سال حبس نفی بلد محکوم شدند.

آن‌گونه که فاضلی هریکندی گفته است دلیل صدور احکام «حبس نفی بلد» به این خاطر بوده که عنوان اتهامی «قتل عمد» تشخیص داده نشده، بلکه حسب مورد «افساد فی الارض» و «محاربه» بوده است. این مقام قضایی دلیل انتساب اتهام «افساد فی الارض» را نیز با استناد به ماده ۲۸۶ قانون مجازات اسلامی، به جهت ارتکاب «جرایم متعدد» از جمله «جرایم» علیه امنیت کشور، اخلال در نظم عمومی، شرکت در تجمع غیرقانونی و انسداد بزرگراه و ممانعت از عبور و مرور، «حمله به مامورین» در حین انجام وظیفه، تخریب اموال عمومی و خصوصی، اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب «جرایم علیه امنیت کشور» و «جنایت علیه تمامیت جسمانی افراد» که موجب «اخلال شدید» در نظم عمومی و ناامنی در کشور و منتهی به کشته شدن «بسیجی غیرمسلح» شد دانسته که به گفته او پس از رسیدگی، برخی از متهمان به اعدام محکوم شدند.

  Footage shows armored vehicle ramming into Venezuelan protesters. The White House says it was the ‘Maduro Regime.’

به گفته رئیس کل دادگستری استان البرز هیچ یک از دو محکوم اعدام شده این پرونده تنها به دلیل «دخالت در ضرب و جرح و یا جنایت نسبت به روح‌الله عجمیان» به اعدام محکوم نشده‌اند بلکه «به جهت مجموع اقدامات آن‌ها» بوده که دادگاه آن را از مصادیق «افساد فی‌الارض» تشخیص داده است.

همان زمان اجرای حکم اعدام محمدمهدی کرمی و محمد حسینی با واکنش‌های فراوانی همراه شد و برخی از حقوقدانان به این اعدام‌ها اشکال جدی وارد کردند.

به گفته رئیس کل دادگستری البرز حکم صادره در خصوص متهم «آرین فرزام نیا» نیز با توجه به ادعای متعاقب بستگان او مبنی بر «ابتلای وی به بیماری افسردگی»، برای معرفی به پزشکی قانونی از سوی دیوان عالی کشور نقض و پرونده جهت بررسی و صدور حکم مجدد به شعبه اول دادگاه انقلاب استان البرز اعاده شد.

این پرونده در ابتدا ۱۶ متهم داشت که در پی صدور احکام اولیه در همین شعبه و تایید آن در دیوان عالی کشور، محمد حسینی و محمد مهدی کرمی توسط قوه قضاییه اعدام شدند. اما پرونده بقیه متهمان «جهت رسیدگی و صدور حکم مجدد به همان شعبه اعاده» شده بود.

بنابر همین گزارش حمید و فرزانه قره‌حسنلو، زوج پزشک که در ارتباط با پرونده کشته شدن روح‌الله عجمیان در روز ۱۲ آبان هم‌زمان با مراسم چهلم حدیث نجفی در کرج بازداشت شده بودند، به ترتیب به «۱۵ سال» و «پنج سال» حبس محکوم شده‌اند که این حبس در تبعید خواهد بود.

حمید قره‌حسنلو پزشک ۵۳ ساله یکی از پنج نفری است که به اتهام «کشتن یک بسیجی» ابتدا به اعدام محکوم و سپس این حکم لغو شد.

  روایتی جدید از شبی که محمدمهدی کرمی و سیدمحمد حسینی برای اجرای حکم به انفرادی منتقل شدند

پیش‌تر بیش از سه هزار نفر از پزشکان و کارکنان کادر درمان ایرانی از سراسر جهان در نامه‌ای خواستار «کمک فوری» در رابطه با وضعیت حمید قره‌حسنلو، رادیولوژیست و همسرش فرزانه شده بودند. این پزشکان در نامه خود عنوان کردند که دکتر قره‌حسنلو و همسرش از زمان بازداشت، تحت شکنجه قرار گرفته‌اند و دنده‌های دکتر قره‌حسنلو شکسته است.

روز گذشته نیز گزارش‌هایی منتشر شد که حکایت از آن داشت که پدر محمدمهدی کرمی، معترض اعدام شده در این پرونده، و وکیل او روز سه‌شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ و در آستانه سالگرد کشته شدن مهسا امینی بازداشت شده‌اند.

بر پایه این گزارش‌ها، بازداشت آقای کرمی «با هجوم ماموران امنیتی به خانه‌اش» صورت گرفته و نیروهای امنیتی «وسایل الکترونیکی مانند لپ‌تاپ و تلفن همراه خانواده کرمی را با خود برده‌اند» و نزدیکانش از وضعیت او خبری ندارند.

دیدگاهتان را بنویسید

هم‌اکنون عضو خبرنامه پیام جوان شوید

Newsletter

همراهان پیام جوان