تأثیر سهمیه‌بندی گاز بر تولید صنایع ایران

پیام جوان: دولت به دلیل کمبود گاز، برای جلوگیری از قطعی گاز خانگی، اقدام به سهمیه‌بندی گاز صنایع کرده است. این اقدام در حالی انجام می‌شود که صنایع تازه از زیر بار زیان ناشی از سهمیه‌بندی برق خارج شده بودند.

بر اساس گزارش وب‌سایت «اکو ایران»، شرکت پتروشیمی زاگرس و شرکت کود شیمیایی اوره لردگان از محدودیت‌های گازی خود خبر داده‌اند. شرکت کود شیمیایی اوره لردگان اعلام کرده که با حدود ۷۰ درصد از ظرفیت خود به فعالیت خود ادامه می‌دهد و پتروشیمی زاگرس نیز از توقف واحد دوم تولیدی خود خبر داده است.

یک عضو اتاق بازرگانی ایران با اشاره به این نکته که ۸۰ درصد صنایع در ایران گازی هستند، گفته است که اگر ناترازی گاز امسال هم به صنایع برسد، این صنایع دچار تعطیلی می‌شوند.

حمیدرضا صالحی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، علت عمده ناترازی را عدم سرمایه‌گذاری در بخش گاز اعلام کرده است.

قطع و سهمیه‌بندی گاز صنایع در ایران در سال‌های اخیر به یک قانون نانوشته تبدیل شده است. تحلیلگران معتقدند این اقدام موجب کاهش تولید و زیان‌های بزرگ به صنایع می‌شود.

رئیس خانه صنعت و معدن گلستان گفته است که صنایع این استان در سال‌های اخیر زیان زیادی به واسطه قطعی برق و گاز متحمل شدند. مدیرعامل پتروشیمی زنجان نیز زیان ۲۰ روز قطعی گاز پتروشیمی را سالانه بیش از ۶/۵ هزار میلیارد تومان اعلام کرده است.

یک عضو کمیسیون انرژی مجلس گفته است که طبق برآورد به عمل آمده، در سال ۱۳۹۹، در حد فاصل آذر ماه تا اسفند ماه، صنایع پتروشیمی بیش از ۳۰۰ میلیون دلار زیان دیدند.

  حمله جیش‌العدل به راسک و چابهار؛ ۱۱ کشته و درگیری‌های ادامه‌دار

برخی از کارشناسان بر این باورند که سیاست گازرسانی به تمام نقاط کشور و تکیه بر بهره‌برداری از گاز اشتباه بوده است. آنها معتقدند که انرژی ارزان باعث مصرف بدون ضابطه شده است.

در طرف مقابل، برخی دیگر معتقدند که انرژی ارزان یکی از رانت‌های تولید در ایران است که یکی از مهمترین دلایل تداوم سیاست‌گذاری‌های حوزه انرژی بشمار می‌رود.

بر اساس گزارش VOA

دیدگاهتان را بنویسید

هم‌اکنون عضو خبرنامه پیام جوان شوید

Newsletter

همراهان پیام جوان