• Home
  • >
  • اقتصادی
  • >
  • ادامه موج تورمی اقلام مصرفی خانوار ایرانی

ادامه موج تورمی اقلام مصرفی خانوار ایرانی

پیام جوان: در پی شدت گرفتن موج تورمی اقلام مصرفی خانوار ایرانی طی ماه‌های اخیر، شرکت‌های لبنی برای چندمین‌بار طی ماه‌های گذشته، اقدام به افزایش قیمت برخی محصولات خود کردند و بهای «ماست» نیز دست کم «۳۰ درصد» گران شد.

به نقل از صدای آمریکا و به نوشته روزنامه «همشهری» وابسته به شهرداری تهران، این افزایش یکباره قیمت محصولات تولیدی شرکت‌های لبنی، به‌دنبال «افزایش نرخ شیرخام» صورت گرفته است.

بر این اساس و طی موج تورمی جدید، قیمت بعضی انواع «ماست‌های پرمصرف» نسبت به یک‌ماه پیش تا «۲۵ هزار تومان» افزایش یافته است.

هفدهم خرداد ماه، «انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی ایران» در اطلاعیه‌ای اعلام کرده بود که به دلیل «تعلل دولت» در اقدام مناسب، «بدون مجوز» قیمت ۳ محصول لبنی «شیر، ماست و پنیر» را افزایش داده است.

به نوشته روزنامه همشهری نگاهی به قیمت «انواع ماست‌های موجود» در بازار، نشان می‌دهد به جز «ماست کم‌چرب ۲/۲ کیلویی» که جزو اقلام لبنی دارای «نرخ مصوب» است، بهای دیگر انواع ماست از ساده پرچرب تا محصولات دارای افزودنی «به‌طور میانگین ۳۰ درصد» بالا رفته است.

اعلام «نرخ مصوب» برای کالاهای مختلف، همواره طی دهه‌های گذشته توسط نهادهای مختلف جمهوری اسلامی در راستای اعمال سیاست‌های حکومت و در ادامه فرایند پرچالش «اقتصاد دستوری» صورت گرفته است.

در این حال، همزمان مقامات ارشد حکومت ایران وجود رکود بر بازار و تورم روز افزون را انکار کرده و برخی همچون ابراهیم رئیسی، رئیس دولت جمهوری اسلامی مدعی در حرکت بودن «قطار پیشرفت» اقتصاد ایران نیز شده‌اند.

بر اساس گزارش روزنامه شهرداری تهران، مجموع رشد قیمت بعضی محصولات لبنی از ابتدای امسال و طی سه ماه اخیر، «بیش از ۴۰ درصد» بوده و بعضی اقلام تا «۴۰ هزار تومان» بالا رفته است.

  قیمت دلار، طلا و سکه نزولی شد

اقتصاد ایران در ماه‌های اخیر با تشدید وضعیت «رکود تورمی» مواجه شده و علاوه بر کاهش قدرت خرید مردم و پایین آمدن سطح تولید بسیاری از محصولات، تولیدات و اجناس نیز افزایش قیمت‌های چندباره داشته‌اند.

این موارد در حالی است که ‏دبیرخانه شورای‌عالی کار، متعلق به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جمهوری اسلامی بیست و چهارم خردادماه در پاسخ به نامه رسمیِ اعضای کارگری این شورا برای «ترمیم دستمزد»، مخالفت خود را با افزایش حداقل دستمزد کارگران مشمول قانون کار اعلام کرده و مدعی شده بود که «تورم کاهش یافته است.»

از شاخص‌ترین وعده‌های انتخاباتی ابراهیم رئیسی در خردادماه ۱۴۰۰ «کاهش تورم» و ایجاد «رونق اقتصادی» بود که به رغم برآورده نشدنش، رئیس دولت جمهوری اسلامی در گفتگوی تلویزیونی به مناسبت آغاز سال نو خورشیدی ۱۴۰۲، وعده جدید داد که «امسال» تورم را مهار می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

هم‌اکنون عضو خبرنامه پیام جوان شوید

Newsletter

همراهان پیام جوان