• Home
  • >
  • ایران و جهان
  • >
  • آغاز روند بررسی و تعیین وقت رسیدگی به پرونده الهه محمدی و نیلوفر حامدی

آغاز روند بررسی و تعیین وقت رسیدگی به پرونده الهه محمدی و نیلوفر حامدی

پیام جوان: سخنگوی قوه قضاییه در نشست هفتگی امروز خود از آغاز روند بررسی و تعیین وقت رسیدگی به پرونده الهه محمدی و نیلوفر حامدی خبرنگاران بازداشتی خبر داد و گفت: «دادگاه خانم محمدی ۸ خرداد و خانم حامدی ۹ خرداد برگزار می‌شود.»

بر اساس گزارش صدای آمریکا، مسعود ستایشی مدعی شده است که «با اهتمام ریاست شعبه و نظارت او» وکلا دسترسی به پرونده داشتند و با صرف وقت طولانی به مطالعه پرونده پرداختند.

پیش از این، سخنگوی قوه قضاییه در ۶ اردیبهشت ماه سال جاری از صدور کیفرخواست برای نیلوفر حامدی و الهه محمدی به اتهام «همکاری با دولت متخاصم آمریکا، اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت ملی و فعالیت تبلیغی علیه نظام» و ارسال پرونده آنها به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب خبر داده بود.

نیلوفر حامدی و الهه محمدی به همراه نرگس محمدی چندی پیش و در تاریخ ۱۳ اردیبهشت به عنوان برنده‌های امسال جایزه بین‌المللی آزادی مطبوعات یونسکو موسوم به «گیلرمو کانو» معرفی شدند.

نیلوفر حامدی، خبرنگار روزنامه شرق پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد خبر درگذشت او را اعلام کرد و چند روز بعد توسط نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شد.

الهه محمدی، که برای روزنامه هم‌میهن کار می‌کرد از مراسم تشییع پیکر مهسا امینی گزارش تهیه کرد و او نیز از شهریور ماه در زندان به سر می‌برد.

چند هفته پیش، محمد حسین آجرلو، همسر نیلوفر حامدی، از انتقال این دو نفر از زندان قرچک به بند زنان زندان اوین خبر داده است.

این دو روزنامه‌نگار جایزه بین‌المللی «آزادی مطبوعات» انجمن «روزنامه‌نگاران کانادایی حامی آزادی بیان» و‌ جایزه «لیون» بنیاد روزنامه‌نگاری نیمن در دانشگاه هاروارد را نیز به صورت مشترک دریافت کرده‌اند.

  Opinion: Nelson Mandela party's last easy win in South Africa

نیلوفر حامدی و الهه محمدی همچنین به فهرست ۱۰۰ چهره تاثیرگذار مجله تایم در سال ۲۰۲۳ راه یافتند.

سازمان گزارشگران بدون مرز نیز روز چهارشنبه ۱۳ اردیبهشت‌، همزمان با روز جهانی آزادی رسانه‌ها، گزارش جدید خود درباره آزادی رسانه‌ها در سال ۲۰۲۳ میلادی را منتشر کرد. گزارشی که ایران در میان ۱۸۰ کشور جهان در جایگاه ۱۷۷ قرار گرفته است. بر این اساس، تنها سه کشور ویتنام، چین و کره‌شمالی وضعیت بدتری نسبت به ایران دارند.

کانون نویسندگان ایران نیز ۱۴ اردیبهشت ماه با انتشار بیانیه‌ای به مناسبت «روز جهانی آزادی مطبوعات»، خواهان آزادی بی‌قید و شرط همه روزنامه‌نگاران زندانی شد و اعلام کرد برای ایجاد جامعه‌ای که در آن دست حکومت از تعرض به مطبوعات آزاد و رسانه‌های مستقل کوتاه شود، همچنان به مبارزه ادامه خواهد داد.

دیدگاهتان را بنویسید

هم‌اکنون عضو خبرنامه پیام جوان شوید

Newsletter

همراهان پیام جوان