• Home
  • >
  • ایران و جهان
  • >
  • شبکه شرق، از مخالفت ۸۴ درصدی مردم با الزام زنان به رعایت حجاب خبر داد

شبکه شرق، از مخالفت ۸۴ درصدی مردم با الزام زنان به رعایت حجاب خبر داد

پیام جوان: شبکه شرق، متعلق به روزنامه شرق، با استناد به نظرسنجی خود که با مشارکت بیش از ۱۲ هزار و ۳۰۰ تن انجام شده است، از مخالفت ۸۴ درصدی مردم با الزام زنان به رعایت حجاب خبر داد.

به نقل از صدای آمریکا، پس از تصویب لایحه موسوم به «عفاف و حجاب» در مجلس شورای اسلامی، زهره سادات لاجوردی، نماینده این قوه از تهران، گفته‌ بود «تا ۳ سال آینده با قانونی که تصویب کردیم، جامعه در با حجاب شدن تغییر چشمگیری می‌کند.»

جمهوری اسلامی که از ابتدای برقراری حکومتش تاکنون بر اجرای حجاب اجباری در ایران تاکید کرده، در یک سال گذشته تلاش کرده است تا با تشدید برخوردها و تصویب قوانین، با پوشش اختیاری که شمار زیادی از زنان و دختران پس از آغاز اعتراضات برگزیده اند، مبارزه کند.

شبکه شرق روز سه شنبه دوم آبان، خود نوشت: این نظرسنجی به مدت یک ماه انجام شده و ۸۴.۲ درصد از شرکت‌کنندگان معتقدند اجرای «قانون عفاف و حجاب» منجر به با حجاب شدن زنان نمی‌شود.

نتیجه این نظرسنجی در شرایطی منتشر می‌شود که سخنگوی شورای نگهبان روز سه شنبه دوم آبان، اعلام کرد که مصوبه «حجاب و عفاف» که شهریور ماه از سوی مجلس شورای اسلامی برای بررسی نهایی به این شورا ارسال شده بود، بعد از بررسی در ۱۰ جلسه کارشناسی، واجد ابهاماتی شناخته و به مجلس شورای اسلامی برگردانده شد.

پیش از این، مجمع تشخیص مصلحت جمهوری اسلامی هم در نشست روز ۲۹ مهر خود، دو ماده از لایحه «عفاف و حجاب» را مغایر با «سیاست‌های کلی نظام» تشخیص داده بود.

  شورای بازنشستگان: تشدید برخورد با زنان معترض به حجاب اجباری، اعلان جنگ علیه زندگی و آزادی است

این مجمع اعلام کرده بود ابهام در تعریف واژه‌هایی از جمله «بی عفتی، بی‌حجابی و بدپوششی» در بند ۳ ماده ۱۳ لایحه «عفاف و حجاب» را مغایر سیاست‌های کلی نظام قانونگذاری شناخته و «ابهام در برخی تعابیر و نحوه تاثیر گزارش‌ها بر تصمیمات مسئولان» در ماده ۳۲ را هم مغایر با سیاست‌های کلی نظام می‌داند.

«لایحه عفاف و حجاب» که در ۹ ماده از سوی قوه قضائیه تهیه و به دولت و سپس با ۱۵ ماده به مجلس ارسال شده بود، پس از بررسی در کمیسیون قضایی و حقوقی با تصمیم مجلس از طریق اصل ۸۵ قانون اساسی، با ۷۲ ماده به تصویب رسید.

این لایحه با انتقادهای گسترده ای در داخل و خارج از ایران مواجه شده است.

رضا شفاخواه، رئیس کمیته حقوق کودک اتحادیه سراسری کانون وکلای دادگستری ایران (اسکودا)، لایحه حجاب را ناقض کنوانسیون حقوق کودک و قانون حمایت از اطفال و نوجوانان توصیف کرده است.

گروهی از کشورها هم به ابتکار کانادا در بیانیه‌ای مشترک، تصویب لایحه «عفاف و حجاب» در مجلس شورای اسلامی ایران را به شدت محکوم کرده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید

هم‌اکنون عضو خبرنامه پیام جوان شوید

Newsletter

همراهان پیام جوان