• Home
  • >
  • ایران و جهان
  • >
  • رضا دانشمند، روانپزشک: خشونت آشکار در کوچه‌ها و خیابان‌های کشور آسیب‌های جدی برای سلامت روان جامعه دارد

رضا دانشمند، روانپزشک: خشونت آشکار در کوچه‌ها و خیابان‌های کشور آسیب‌های جدی برای سلامت روان جامعه دارد

پیام جوان: با فاصله گرفتن از اعتراضات گسترده سال گذشته حالا ناظران و متخصصان از تاثیرات آن بر جامعه می‌گویند بطوریکه یک روانپزشک به روزنامه‌ای در تهران گفته است که مشاهدات میدانی می‌گوید «حال دل مردم خوب نیست» و آثار روانی آن تا مدت‌ها ادامه خواهد داشت.

به نقل از صدای آمریکا، روزنامه اعتماد به نقل از یک روانپزشک نوشته است که مردم، احساس رضایتمندی، احساس امنیت و احساس ثبات را تجربه نمی‌کنند.

«رضا دانشمند» با استناد به مطالعات صورت گرفته به روزنامه اعتماد گفته است که اصلی‌ترین عوامل افزایش اختلالات یا علائم روانپزشکی، عوامل مرتبط با شرایط اقتصادی و اجتماعی افراد و فقر و بیکاری است.

دانشمند گفته است از پایان شهریور ۱۴۰۱ تا اواخر سال، شاهد «سطحی نگران‌کننده از خشونت» در کل کشور بودیم و روانپزشکان بارها هشدار دادند که خشونت آشکار در کوچه‌ها و خیابان‌های کشور در کنار اخبار نگران‌کننده و استرس و غمگینی مردم، آسیب‌های جدی برای سلامت روان جامعه خواهد داشت.

به گفته این روانپزشک امروز با اثرات روانی رخدادهای سال گذشته روبه‌رو هستیم و در آینده هم خواهیم بود.

دانشمند تاکید کرده است که «فقدان حس ثبات» و «فقدان احساس امنیت» یکی از اثرات روانی رخدادهای سال گذشته است.

به باور او آثار آنچه رخ داد و شاهد بودیم، «تا مدت‌ها تداوم خواهد داشت حتی اگر بپذیریم که عوامل ایجادکننده‌اش تداوم نداشته باشد ولی آثارش تداوم خواهد داشت.»

روزنامه اعتماد ۱۹ شهریور نیز در گزارشی از پیامدهای اجتماعی و «سرخوردگی» پس از اعتراضات سال ۱۴۰۱ نوشته بود که استخراج داده‌ها نشان می‌دهد میزان «سرچ گوگل» برای کلمه خودکشی دقیقا در زمانی که ناآرامی‌های کشور نمود بیرونی کمتری داشت یعنی در فروردین ۱۴۰۲ با افزایش روبرو شده است.

  آزادی مدیر شرکت چینی هوآوی از حصر خانگی در کانادا

گزارش نویس سوالی را مبنی بر اینکه چرا اساسا بعد از فرونشست بیرونی ناآرامی‌های ۱۴۰۱ «سرچ» کلمه خودکشی بالا رفته است مطرح کرده و برای پاسخ این سوال به سراغ محمدعلی دادگسترنیا، مدیر آموزش و پژوهش شرکت «لایف‌وب» رفته بود.

او با توجه به داده‌های تحلیل عواطف که این سامانه می‌تواند از شبکه‌های اجتماعی استخراج کند، گفته بود یکی از پررنگ‌ترین عاطفه‌هایی که در توییت‌های بعد از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت «گشت ارشاد» دیده می‌شد، «انتظار» بود. به گفته این کارشناس، انتظار یک امید زود محقق‌شونده است. این انتظار محقق نشد و می‌توان گفت به نوعی باعث سرخوردگی بخشی از مردمی شد که در این زمینه تولید محتوا می‌کردند.

در کنار اعتراضات سال گذشته مشکلات معیشتی در سال‌های اخیر به یکی از عوامل مهم ایجاد سرخوردگی در جامعه تبدیل شده است. تورم بالا ۴۰ درصد در سال‌های اخیر و عبور متوسط قیمت مسکن در تهران از ۸۰ میلیون تومان در کنار کاهش قدرت خرید و کوچک شدن سفره خانوارها اتفاقی است که به افسردگی و سرخوردگی در جامعه دامن زده است.

دیدگاهتان را بنویسید

هم‌اکنون عضو خبرنامه پیام جوان شوید

Newsletter

همراهان پیام جوان