• Home
  • >
  • ایران و جهان
  • >
  • عیسی کلانتری: همه کسانی که به عنوان جاسوس محیط زیستی دستگیر شدند بی‌گناه هستند

عیسی کلانتری: همه کسانی که به عنوان جاسوس محیط زیستی دستگیر شدند بی‌گناه هستند

پیام جوان: رئیس سازمان محیط زیست در دولت حسن روحانی بار دیگر در مورد فعالان محیط زیستی بازداشت شده گفته است که همه کسانی که به عنوان جاسوس محیط زیستی دستگیر شدند «بی‌گناه بودند.»

به نقل از صدای آمریکا، عیسی کلانتری تاکید کرده که برخی افراد و جریانات تنها به «حضور در قدرت» فکر می‌کنند و آینده کشور برای‌شان فاقد اهمیت است.

کلانتری با اشاره به بازداشت گسترده فعالان محیط زیست در دوران مدیریت او در سازمان محیط زیست گفته است که مشکل مراد طاهباز در جریان تبادل زندانیان با آمریکا حل شده است اما ۷ نفر باقی مانده از ابتدا مشخص بود که تقصیری ندارند.

او تاکید کرده است که وزیر اطلاعات دوران روحانی با صراحت اعلام کرد و گزارش داد که این افراد جاسوس نیستند؛ اما برخی افراد و گروه‌ها به اتهام جاسوسی این افراد را بازداشت کرده‌اند.

به گفته کلانتری «این افراد ۶ سال است که در زندان هستند و اگر حکم ۷ سال زندان این افراد را هم لحاظ کنیم با گذشته یک‌سوم یا دوسوم مدت محکومیت‌شان می‌بایست آزاد می‌شدند.»

هومن جوکار، طاهر قدیریان، مراد طاهباز، سپیده کاشانی، نیلوفر بیانی، امیرحسین خالقی، سام رجبی، و عبدالرضا کوهپایه فعالان محیط زیست بازداشتی مورد اشاره عیسی کلانتری در ایران هستند.

کاووس سیدامامی نیز از جمله این بازداشت‌شدگان بود که دو هفته بعد از بازداشت در سال ۱۳۹۶، خبر «مرگ او در زندان» منتشر شد. مقام‌های جمهوری اسلامی علت مرگ او را «خودکشی» عنوان کردند؛ اما خانواده سیدامامی این ادعا را رد کرده است.

این افراد پس از بیش از دو سال بازداشت در نهایت با احکام سنگین روبرو شدند و غلامحسین اسماعیلی سخنگوی وقت قوه قضائیه روز سه شنبه ۲۹ بهمن ماه با اعلام احکام قطعی پرونده فعالان محیط زیست گفت که مراد طاهباز و نیلوفر بیانی از جمله متهمان این پرونده به اتهام «همکاری با آمریکا» به ١٠ سال حبس و رد وجوه دریافتی محکوم شده‌اند.

  علی اکبر صالحی: الان ۵۰ کیلو اورانیوم ۲۰ درصد غنی‌شده داریم

بنابر اعلام این مقام قوه قضائیه هومن جوکار و طاهر قدیریان نیز به اتهامی مشابه هرکدام به ۸ سال حبس محکوم شده اند. بر این اساس سام رجبی، سپیده کاشانی و امیرحسین خالقی حمیدی دیگر فعالان محیط زیست زندانی در ایران نیز به اتهام «جاسوسی» هرکدام به ۶ سال حبس، محکوم شدند. برای عبدالرضا کوهپایه دیگر فعال محیط زیست بازداشت شده هم به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت» حکم ۴ سال حبس صادر شده بود.

در آن زمان «برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد» از صدور احکام سنگین زندان برای تعدادی از فعالان محیط زیست متهم به «جاسوسی» در ایران ابراز نگرانی عمیق کرده بود.

سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده نیز پس از رای اولیه دادگاه انقلاب جمهوری اسلامی برای فعالان محیط زیست ایرانی مبنی بر شش تا ده سال زندان را محکوم کرده بود.

رئیس سازمان محیط زیست در دولت حسن روحانی، در بخش دیگری از این مصاحبه، کاوه مدنی را «یکی از نیروهای متخصص و وطن‌پرست ایرانی» توصیف کرد و گفت که او «تنها با هدف خدمت وارد ایران» شد اما «گروه‌های تندرو که تحمل استفاده از این نیروها را نداشتند» برای حضور «نیروهای نخبه در کشور» مانع‌تراشی کردند.

مرداد ماه سال گذشته کاوه مدنی، دانشمند سرشناس ایرانی حوزه آب، به ریاست موسسه آب، محیط زیست، و بهداشت دانشگاه سازمان ملل متحد منصوب شد. در بیانیه این دانشگاه آمده بود که پروفسور کاوه مدنی که به عنوان دانشمند، مدرس، و کنشگر فعالیت کرده است، از روز ۱ فوریه ۲۰۲۳ عهد‌ه دار سمت جدید خواهد شد.

مدنی در سال ۲۰۲۱ از دانشگاه ییل آمریکا به دانشگاه سازمان ملل متحد آمد و به عنوان رئیس برنامه تحقیقاتی «نکسز» در موسسه دانشگاه سازمان ملل مستقر در «درسدن» مشغول به کار شد. او همینطور در سمت استاد پژوهشی در انستیتوی سیستم زمین سنجش از دور دانشگاه سیتی نیویورک خدمت می‌کند. پیش از این، مدنی یکی از اعضای هیئت علمی مرکز سیاست‌های محیطی در کالج امپریال لندن بود.

  عیسی کلانتری: ۷ هزار سال تمدن داریم اما طی ۲۵ سال آب مملکت را تمام کردیم!

دیدگاهتان را بنویسید

هم‌اکنون عضو خبرنامه پیام جوان شوید

Newsletter

همراهان پیام جوان