فرش ایرانی، نمادی در حال زوال

پیام جوان: فرش ایرانی، یکی از میراث‌های فرهنگی و هنری ایران، در سال‌های اخیر با افت شدیدی در بازارهای جهانی روبرو شده است. این افت به حدی است که صادرات این محصول از ۲ میلیارد دلار در سال ۱۳۷۳ به ۵۰ میلیون دلار در سال ۱۴۰۱ کاهش یافته است.

دلایل افت صادرات فرش ایرانی

حسین سلاح‌ورزی، رئیس اتاق بازرگانی ایران، یکی از دلایل اصلی این افت را سیاست‌های نادرست ارزی کشور می‌داند. او معتقد است که این سیاست‌ها باعث شده‌اند که فرش ایرانی در مقایسه با سایر کالاهای صادراتی، از جذابیت کمتری برای خریداران خارجی برخوردار شود.

پایگاه خبری‌تحلیلی انصاف نیز در گزارشی در همین زمینه، به دلایل دیگری نیز اشاره کرده است. این پایگاه خبری می‌نویسد که تحریم‌های بین‌المللی، افزایش هزینه تولید، و رقابت با تولیدکنندگان فرش در سایر کشورها، از دیگر عواملی هستند که باعث افت صادرات فرش ایرانی شده‌اند.

تأثیرات افت صادرات فرش ایرانی

افت صادرات فرش ایرانی، تأثیرات منفی زیادی بر اقتصاد و جامعه ایران داشته است. این افت باعث شده است که بخش عمده‌ای از زنجیره اشتغال ۲ میلیون نفری فرش دستباف در سراسر کشور به حاشیه برود. همچنین، بسیاری از بافندگان فرش به کشورهای دیگر مهاجرت کرده‌اند.

آینده فرش ایرانی

آینده فرش ایرانی در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. بسیاری از کارشناسان معتقدند که بدون اصلاح سیاست‌های ارزی کشور و اتخاذ راهکارهای حمایتی از تولیدکنندگان فرش، این صنعت با خطر زوال روبرو خواهد شد.

بر اساس گزارش VOA

  نگاهی به روند قیمت دلار در روز جاری

دیدگاهتان را بنویسید

هم‌اکنون عضو خبرنامه پیام جوان شوید

Newsletter

همراهان پیام جوان