دلایل قلقلک یا خارش گلو

پیام جوان: به گزارش ایتنا، احساس قلقلک در گلو به خارش پشت گلو اشاره دارد که به‌علت عوامل مختلف، از جمله گلودرد، کووید-۱۹، کم‌آبی، رفلاکس اسید، آلرژی، آسم، محرک‌های محیطی، و عفونت‌های ویروسی به وجود می‌آید.

دلایل قلقلک یا خارش گلو

اگر در گلو احساس قلقلک یا خارش دارید، اما سرفه نمی‌کنید، احتمالا به این عوامل بستگی دارد:

گلودرد استرپتوکوکی: نوعی عفونت است که باکتری استرپتوکوک گروه آ (Group A Streptococcus) عامل ایجاد آن است. این گلودرد معمولا شامل تب، درد هنگام بلع، تورم غدد لنفاوی، و تورم لوزه‌ها است. بسیاری از افراد مبتلا به گلودرد استرپتوکوکی توده‌ای دردناک در گلو احساس می‌کنند که باعث احساس قلقلک یا خارش می‌شود.

لارنژیت: به التهاب حنجره اشاره دارد و اغلب به‌علت عفونت ویروسی ایجاد می‌شود. این عارضه باعث گرفتگی صدا، احساس خراش در گلو، تب، و همچنین تورم غدد لنفاوی می‌شود.

کم‌آبی بدن: یا از دست دادن شدید مایعات، تحریک و خشکی و خارش گلو در پی دارد.

برخی سرطان‌ها: بعید به‌نظر می‌رسد که قلقلک در گلو نشانه سرطان باشد. در موارد نادر، صدای خشن مداوم و گلودرد احتمالا نشانه سرطان مری یا حنجره است.

زمانی که احساس قلقلک و خارش در گلو با سرفه همراه است، احتمالا به این عوامل بستگی دارد:

رفلاکس اسید: رفلاکس مزمن اسید یا سوزش سر دل، که به بیماری رفلاکس معده به مری (GERD) نیز معروف است، زمانی پیش می‌آید که اسید و دیگر محتویات معده بالا می‌آید و به مری بازمی‌گردد. همین امر عامل سوزش و تحریک در پشت گلو، سرفه، خس‌خس سینه، و مشکل در بلع می‌شود.

آلرژی: قلقلک در گلو ممکن است از علامت‌های شایع واکنش آلرژیک یا حساسیت‌زا باشد. علائم دیگر عبارت‌اند از عطسه، سرفه، خارش چشم، آب‌ریزش بینی، و خس‌خس سینه.

  بیماران دیابتی از خوردن این دو نوع خشکبار به شدت خودداری کنند

عواملی که باعث آلرژی‌های رایج می‌شوند عبارت‌اند از: شوره حیوانات خانگی، گرد و غبار، کپک، و گرده.

آسم: بیماری طولانی‌مدتی است که باعث التهاب راه‌های هوا در ریه‌ها می‌شود. در طول حمله آسم، یا بدتر شدن علامت‌های آسم، احتمال دارد با قلقلک در گلو و همچنین سرفه، تنگی نفس، و درد قفسه سینه مواجه شوید.

کووید-۱۹: سرفه خشک و قلقلک مداوم در گلو در میان برخی از افراد مبتلا به کووید-۱۹ گزارش شده است. این عارضه همچنین در افرادی مشاهده شده است که سندرم پساکرونا یا پس از کووید-۱۹ را پشت سر می‌‌گذارند. البته، هنوز دقیقا مشخص نیست که چرا این اتفاق ‌می‌افتد، اما محققان در حال تحقیق در مورد این پدیده‌اند.

محرک‌های محیطی: محرک‌های محیطی مانند دود تنباکو و آلاینده‌ها اغلب تحریک و خارش در گلو و همچنین سرفه به دنبال دارند. سیگار کشیدن و قرار گرفتن در معرض دود سیگار نیز همین اثر را دارد.

عفونت‌ها: ‌عفونت‌های ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا اغلب باعث قلقلک گلو می‌شوند. بیماری‌های سینوزیت و برونشیت نیز باعث احساس قلقلک در گلو می‌شود. این خارش یا قلقلک معمولا به‌علت ریزش مخاط بینی در پشت گلو و تحریک آن رخ می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

هم‌اکنون عضو خبرنامه پیام جوان شوید

Newsletter

همراهان پیام جوان