• Home
  • >
  • ایران و جهان
  • >
  • قالیباف: لایحه عفاف و حجاب به زودی برای بررسی مجدد به شورای نگهبان ارجاع می‌شود

قالیباف: لایحه عفاف و حجاب به زودی برای بررسی مجدد به شورای نگهبان ارجاع می‌شود

پیام جوان: رئیس مجلس شورای اسلامی از برطرف شدن ابهامات لایحه «عفاف و حجاب» در کمیسیون مربوطه خبر داد و گفت که این لایحه «به زودی» برای بررسی مجدد به شورای نگهبان ارجاع می‌شود.

به نقل از صدای آمریکا، محمدباقر قالیباف امروز در سخنانی در نشست «جامعه مدرسین حوزه علمیه قم» انتقادات از گنجاندن بخش‌های فرهنگی و ایجابی به این لایحه را «تخریب‌» دانست و مدعی شد که در اصلاح و تصویب این لایحه انتقادات و پیشنهادات و مطالبات جمع زیادی از نخبگان و صاحب نظران از طیف‌ها و اقشار مختلف شنیده شده است.

شورای نگهبان روز سه شنبه ۲ آبان، اعلام کرد که مصوبه «عفاف و حجاب» که پیش از آن توسط کمیسیون قضایی حقوقی مجلس به صورت «اصل هشتاد و پنجی» و بدون طرح در نشست علنی تصویب شده بود، برای رفع «ابهامات» به مجلس شورای اسلامی برگردانده شد.

هادی طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان در این زمینه به پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان گفته بود که «اگرچه این مصوبه، در قالب لایحه به مجلس ارسال شده است، لکن مواد متعددی در مجلس به آن اضافه گردید که برخی از آن‌ها منجر به افزایش هزینه‌ها شده است.»

پیش از شورای نگهبان؛ مجمع تشخیص مصلحت جمهوری اسلامی نیز در نشست روز شنبه ۲۹ مهر خود، دو ماده از لایحه «عفاف و حجاب» را مغایر با «سیاست‌های کلی نظام» تشخیص داده بود.

لایحه «عفاف و حجاب» در ۹ ماده از سوی قوه قضائیه تهیه و به دولت و سپس با ۱۵ ماده به مجلس ارسال شد. این لایحه پس از بررسی در کمیسیون قضایی و حقوقی با تصمیم مجلس از طریق اصل ۸۵ قانون اساسی با ۷۲ ماده به تصویب رسید.

  اژه‌ای: اگر بخواهیم مسائل مرتبط با حجاب را صرفا با بگیر و ببند حل کنیم، هزینه‌ها بالا می‌رود

طبق اصل ۸۵ قانون اساسی این لایحه که ابعاد مختلف حجاب اجباری را جرم‌انگاری کرده است بدون طرح در صحن علنی و با تصویب کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، برای تایید و اجرا به شورای نگهبان ارسال شد.

لایحه «عفاف و حجاب» با انتقادات گسترده در داخل و خارج از ایران روبه‌رو شده است.

تعدادی از گزارشگران ویژه سازمان ملل، از جمله جاوید رحمان تصویب این لایحه را محکوم و خواستار لغو فوری آن شده‌اند.

هشت کارشناس سازمان ملل متحد از جمله جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران در رابطه با این لایحه گفته‌اند «پیش‌نویس این قانون را می‌توان به عنوان شکلی از آپارتاید جنسیتی توصیف کرد زیرا به نظر می‌رسد قصد مقامات، حکومت کردن از طریق تبعیض سیستماتیک با هدف سرکوب زنان و دختران به تسلیم کامل باشد.»

دیدگاهتان را بنویسید

هم‌اکنون عضو خبرنامه پیام جوان شوید

Newsletter

همراهان پیام جوان