نسل Z، مصرف‌گرایی جهانی و آینده اقتصاد ایران

پیام جوان: یک هفته‌نامه اقتصادی در ایران در گزارشی به موضوع «نسل زد» و تاثیر این نسل در اقتصاد کشور پرداخته است. این گزارش نشان می‌دهد که نسل Z، که متولدین نیمه دوم دهه هفتاد و کل دهه هشتادی‌ها را در بر می‌گیرد، نقش مهمی در اقتصاد ایران ایفا می‌کند.

بر اساس این گزارش، نسل Z حدود ۴۰ درصد از جمعیت ایران را تشکیل می‌دهد و سهم این نسل از بازار مصرف ایران حدود ۱۵۰ هزار میلیارد تومان است. این رقم با توجه به اثرگذاری نسل Z بر تصمیم‌گیری خانواده‌ها برای خرید کالا، می‌تواند به ۸۰۰ هزار میلیارد تومان نیز برسد.

این گزارش نشان می‌دهد که نسل Z، بر خلاف نسل‌های قبلی، علاقه چندانی به برندهای ایرانی ندارد. در واقع، در بین ۲۰ برند مورد علاقه این نسل، هیچ برند ایرانی وجود ندارد. در بین ۵۰ برند مورد علاقه این نسل نیز، تنها سه برند ایرانی وجود دارد که دو برند آن در حوزه تنقلات و یک برند آن در حوزه بانکداری است.

این گزارش، عدم تمایل نسل Z به برندهای ایرانی را فراتر از سلیقه مصرفی دانسته و آن را ناشی از عوامل مختلفی از جمله قطع ارتباط بنگاه‌های ایرانی با بازارهای جهانی، محدودیت‌های داخلی، فیلترینگ و همچنین عدم اعتماد نسل Z به ساختار سیاسی ایران می‌داند.

این گزارش تاکید می‌کند که نسل Z، نسلی فعال و اثرگذار است که می‌تواند تغییرات اساسی در ساختار اقتصادی، فرهنگی و سیاسی ایران ایجاد کند. کارشناسان بر این باورند که برخورد با این نسل نیازمند یک نگاه نو و زبان جدید است.

گزارش هفته‌نامه «تجارت فردا» نشان می‌دهد که نسل Z، نسلی جهانی‌شده است که به برندهای جهانی علاقه دارد. این موضوع، چالش‌های جدی برای اقتصاد ایران ایجاد می‌کند.

  گرانی افسارگسیخته، سفره‌های نوروزی ایرانیان را خالی کرد

در واقع، نسل Z، با خرید کالاهای خارجی، به اقتصاد ایران ضربه می‌زند. این موضوع، می‌تواند منجر به کاهش تولیدات داخلی، افزایش بیکاری و کاهش درآمدهای دولت شود.

بر اساس گزارش VOA

دیدگاهتان را بنویسید

هم‌اکنون عضو خبرنامه پیام جوان شوید

Newsletter

همراهان پیام جوان