• Home
  • >
  • ایران و جهان
  • >
  • بازداشت دست کم سه شهروند دوتابعیتی دیگر توسط جمهوری اسلامی

بازداشت دست کم سه شهروند دوتابعیتی دیگر توسط جمهوری اسلامی

پیام جوان: خبرگزاری فارس، وابسته نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ادعا کرد که «سربازان گمنام» وزارت اطلاعات طی «عملیاتی پیچیده و دقیق لیدرهای تجمعات ضد ایرانی» را که در کشورهای مختلف اقدام به فعالیت علیه ایران می‌کردند دستگیر کرده‌اند.

به نقل از صدای آمریکا، برخی منابع گفته‌اند در میان این افراد، رضا شهری، آرایشگر شناخته شده دو تابعیتی «ایرانی آلمانی» نیز در میان بازداشت‌شدگان است.

تا لحظه تنظیم این خبر از چگونگی دستگیری این افراد گزارشی از سوی مقام‌های جمهوری اسلامی منتشر نشده است اما رسانه‌های وابسته به حکومت ایران ویدئویی را منتشر کرده که نشان از «اعترافات اجباری» این افراد است.

در ویدئوی منتشر شده ادعا شده که دستکم سه ایرانی که در جریان اعتراضات سال گذشته مقیم آلمان، انگلیس و آمریکا بودند در جمع بازداشت شدگان هستند.

بازداشت شهروندان دوتابعیتی در ایران توسط جمهوری اسلامی مسبوق به سابقه است. جمهوری اسلامی در چهار دهه گذشته شمار زیادی از ایرانیان دو تابعیتی و شهروندان کشورهای دیگر را در ایران بازداشت و در برخی موارد حتی از خارج از ایران ربوده و به داخل کشور منتقل کرده است.

با وجود فهرست بلند زندانیان دوتابعیتی در ایران، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی روز گذشته گفت که «لایحه جامع حمایت از ایرانیان خارج از کشور» در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار دارد و این لایحه «نگاه ویژه‌ای به ایرانیان دو تابعیتی» دارد تا «تسهیلاتی را برای آنها فراهم کنیم.»

امیرعبداللهیان روز سه‌شنبه ۲۱ شهریور با اشاره به حضور رسمی ۵/۲ میلیون ایرانی در کشورهای مختلف، مدعی شد که یکی از مسائل مورد توجه جمهوری اسلامی این است که ایرانیان خارج از کشور بتوانند به راحتی به «سرزمین مادری خود سفر کنند.»

  دیدار دستیار ارشد وزیر امور خارجه با هلگا اشمید

او مدعی شد که روایت‌های مربوط به برخورد با دوتابعیتی‌ها «تبلیغات کاذب ایران‌هراسانه» است و از «تمام ایرانیان» خواست که «بدون دغدغه به سفرهای خود به ایران ادامه دهند.»

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در سخنانی بحث‌برانگیز از ایرانیان دوتابعیتی خواستە کە بدون دغدغه بە کشور سفر کنند. این در حالی است کە حکومت ایران متهم بە «گروگانگیری» و استفاده از آن برای دریافت امتیاز از دیگر کشورها است.

نزار زاکا، شهروند آمریکایی لبنانی که تجربه زندانی شدن در حین سفر به ایران را دارد، سال ۱۴۰۰ در واکنش به اظهارات مشابه امیرعبداللهیان در توییتی نوشته بود: «شما در وزارت خارجه بودید که دولت شما من را دعوت کرد و ربود.»

ابراهیم رئیسی سال ۱۴۰۰ در مصاحبه‌ای تلویزیونی خطاب به ایرانیان خارج از کشور «ایران اسلامی»‌ را «بهترین، امن‌ترین و سودآورترین نقطه جهان» توصیف کرده بود. کاظم غریب‌آبادی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه، نیز آذر ۱۴۰۰ اعلام کرده بود «همه ایرانیان مقیم خارج می‌توانند به ایران بیایند.»

این ادعاها در حالی از سوی مقام‌های جمهوری اسلامی مطرح می‌شود که احمدرضا جلالی، پزشک و استاد دانشگاه در سوئد، یکی از دو تابعیتی‌هایی است که اردیبهشت سال ۹۵ به دعوت دانشگاه تهران به ایران سفر کرد اما توسط نیرو‌های امنیتی جمهوری اسلامی به اتهام «جاسوسی برای اسرائیل» دستگیر و به اعدام محکوم شد.

نازنین زاغری، شهروند ایرانی بریتانیایی، نیز یکی دیگر از زندانیان دو تابعیتی بود که ۱۵ فروردین سال ۱۳۹۵ به هنگام خروج از ایران بازداشت شد و به اتهام «جاسوسی» به حدود پنج سال زندان محکوم شد. نازنین زاغری در اسفند ۱۴۰۰ پس از سال‌ها حبس، به همراه انوشه آشوری، دیگر شهروند ایرانی بریتانیایی، از زندان آزاد شد و پس از خروج از ایران، به بریتانیا بازگشت.

  تزریق داروی ناشناخته در مرکز روان‌پزشکی رازی، سامان یاسین را دچار وضعیت ناپایدار جسمی و روانی کرده است

سیامک و باقر نمازی، عماد شرقی، مراد طاهباز، و ناهید تقوی، از دیگر زندانیان دوتابعیتی سال‌های گذشته در ایران بوده‌اند. باقر نمازی سال گذشته آزاد شد. جمشید شارمهد، شهروند آلمانی-ایرانی که به گفته خانواده‌اش در سال ۱۳۹۹ توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در دبی ربوده شد نیز با اتهام «ترور» با مجازات اعدام روبرو است.

به تازگی نیز ایالات متحده آمریکا و مقام‌های جمهوری اسلامی از تبادل پنج زندانی در ازای «آزادسازی» پول‌های بلوکه شده در کره‌جنوبی خبر دادند.

دیدگاهتان را بنویسید

هم‌اکنون عضو خبرنامه پیام جوان شوید

Newsletter

همراهان پیام جوان