پیام جوان: آنتونی بلینکن میگوید ایالات متحده متعهد است که قاطعانه برای اخلال در برنامههای نظامی جمهوری اسلامی و شبکه تدارکاتی تسلیحاتی ایران اقدام کند.
در بیانیه وزارت خارجه آمریکا که پنجشنبه شب ۳۱ فروردین منتشر شد، وزیر خاجه ایالات متحده گفت: آمریکا قاطعانه به اقدام برای اخلال در برنامههای نظامی ایران و شبکههای تدارکاتی آن متعهد است.
اشاره آنتونی بلینکن به تحریمهای جدید آمریکا علیه یک شبکه بینالمللی تهیه و ارسال تجهیزات ساخت پهپاد و تسلیحات به جمهوری اسلامی است.
او در بیانیه خود به جمهوری اسلامی و جمهوری خلق چین که در «رفتارهای بیثباتکننده» نقش دارند، اشاره کرده است.
وزارت خزانهداری آمریکا روز چهارشنبه یک شبکه فعال در زمینه تامین قطعات الکترونیکی مورد نیاز برنامههای نظامی جمهوری اسلامی را تحریم کرد.
بنا بر بیانیهای که وزارت خزانهداری روز چهارشنبه ۳۰ فروردین منتشر کرد، اداره کنترل داراییهای خارجی این وزارتخانه (اوفک) یک شبکه «فرار از تحریمها» متشکل از یک فرد و شش نهاد را که «تهیه خرید قطعات الکترونیکی مورد نیاز برنامههای نظامی بیثباتکننده جمهوری اسلامی» از جمله قطعات مربوط به پهپادها را «تسهیلکرده است» مورد تحریم قرار داد.
این تحریمها علیه شبکه پشتیبانی برنامههای نظامی و پهپادی ایران، شامل افراد و نهادهایی از جمله در ایران و چین، اعمال شدهاند.
در این بیانیه آمده است که مدیر شرکت «پردازان سیستم نماد آرمان» (پسنا) و تمامی شرکتهای صوری متعلق به آن در ایران، مالزی، هنگکنگ، و چین را به اتهام تامین قطعات و تکنولوژی برای برنامههای نظامی ایران تحریم میکند.
این تازهترین اقدام واشنگتن در راستای هدف قراردادن صنعت پهپادی ایران و افزایش فشار بر تهران میباشد.
برایان نلسون، معاون خزانهداری آمریکا در امور اطلاعات مالی و تروریسم در بیانیهای، شبکه تحریمشده را عامل تامین قطعات و تکنولوژی برای حکومت ایران، وزارت دفاع جمهوری اسلامی و برنامه پهپادی ایران معرفی کرده است.
برایان نلسون در بخشی از این بیانیه، بر تلاش وزارت خزانهداری به تداوم اعمال تحریمها علیه خدماتدهندگان به بخش نظامی ایران تاکید کرده است.
نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل، واقع در نیویورک، هنوز به تحریمهای تازه آمریکا واکنشی نشان نداده است.
وزارت خزانهداری آمریکا ، مدیر شرکت پسنا را به تلاش برای فرار از تحریمهای پیشین واشنگتن علیه این شرکت متهم کرده و افزوده که او با توسل به شرکتهای صوری، به تهیه قطعات الکترونیک از تولیدکنندگان عمدتا چینی دست زده است.
تحریمهای تازه وزارت خزانهداری سه شرکت چینی طرف معامله «پسنا» و سه شرکت مستقر در هنگکنگ، مالزی، و ایران را شامل میشود.
مهدی خوشقدم، مدیر عامل شرکت پردازان سیستم نماد آرمان «پسنا»، به تازگی نیز از سوی دادگاه فدرال آمریکا به اتهام نقض تحریمها علیه ایران و پولشویی از طریق معامله قطعات الکترونیک تحت تعقیب قرار گرفته بود.
شرکت «پسنا» به دلیل فعالیتهایش از جمله در زمینه تامین تجهیزات نظامی، الکتریکی و پتروشیمی حدود پنج سال و نیم قبل تحت تحریمهای آمریکا قرار گرفته بود.
مجازات تحریمشدگان شامل مسدودشدن داراییهای آنها در آمریکا و ممنوع المعامله شدن آنها با شهروندان آمریکایی میباشد.
ضمن این که معاملهکنندگان در صورت انجام برخی مبادلات معین با تحریمشدگان، در خطر تحریمهای آمریکا قرار خواهند گرفت.
تحریمهای تازه آمریکا در حالی است که تلاشها برای احیای توافق هستهای با ایران، موسوم به برجام، به حالت تعلیق درآمده و سرکوب خشونتآمیز اعتراضات در پی مرگ مهسا (ژینا) امینی به وسیله نیروهای حکومت ایران، با انتقادات بینالمللی گسترده مواجه شده است.
بر اساس گزارش صدای آمریکا