بحران آب در ایران، ۴۰ درصد آبخوان‌ها قابل احیا نیست

پیام جوان: داریوش مختاری، کارشناس حوزه آب، با اشاره به وضعیت بحرانی منابع آبی ایران، گفته است که حتی اگر همه تمهیدات لازم برای احیای آبخوان‌ها انجام شوند، باز هم ۴۰ درصد آنها قابل بازگشت نیست.

مختاری می‌گوید که برای حفظ آبخوان‌ها، باید بارگذاری‌ها از روی آنها برداشته شوند و بخش کشاورزی حذف شود. او همچنین معتقد است که صنعت و گردشگری باید جایگزین کشاورزی شوند، زیرا این دو بخش مصرف آب کمتری دارند.

بحران آب در ایران ناشی از عوامل مختلفی از جمله خشکسالی، تغییرات اقلیمی و مدیریت نامناسب منابع آبی است. این بحران موجب بروز خسارات سنگینی به کشور از جمله برهم‌ خوردن ترکیب جمعیتی، تخریب زمین‌های حاصلخیز و فرونشست زمین شده است.

به گفته عبدالرضا سعادت میرمقدم، مدیرکل ژئودوزی و نقشه‌برداری زمینی سازمان نقشه‌برداری کشور، فرونشست در ایران ۵ برابر متوسط جهانی است و در حال حاضر بسیاری از استان‌ها و ۳۰۰ دشت ایران دچار بحران فرونشست زمین هستند.

داریوش مختاری می‌گوید که آبخوان‌هایی که آسیب دیده‌اند، با فرونشست مواجه می‌شوند، زیرا وقتی سفره آب زیرزمینی افت می‌کند، به معنای تخریب آبخوان است. او می‌گوید که احیای این آبخوان‌ها تنها در گذر زمان و با کنترل سیلاب‌ها امکان‌پذیر است.

داده‌های وزارت نیرو و هواشناسی ایران نشان می‌دهد که روند بارش‌ها در ایران طی ۵۰ سال اخیر، نزولی بوده است. این روند نزولی، آینده ایران در بخش‌های مختلف از جمله پراکندگی جمعیتی را در معرض بحران قرار داده است.

کاهش بارندگی ناشی از تغییرات اقلیمی در کنار سوء مدیریت در حوزه آب، موجب ایجاد بحران و تنش آبی در مناطق مختلف ایران شده است. این بحران موجب بروز اعتراضات مدنی در برخی مناطق ایران شده است که با سرکوب خشونت‌آمیز نیروهای حکومتی مواجه شده‌اند.

  سرعت سفر در کرم چاله کمتر از حد تصور است

بر اساس گزارش VOA

دیدگاهتان را بنویسید

هم‌اکنون عضو خبرنامه پیام جوان شوید

Newsletter

همراهان پیام جوان