• Home
  • >
  • ایران و جهان
  • >
  • ترکیه، عراق، قطر، امارات و افغانستان مقصد مهاجرت کارگران ایرانی؛ معاون رئیسی: آمار مهاجرت خطرناک نیست

ترکیه، عراق، قطر، امارات و افغانستان مقصد مهاجرت کارگران ایرانی؛ معاون رئیسی: آمار مهاجرت خطرناک نیست

پیام جوان: معاون علمی و فناوری رئیس جمهور ایران روز چهارشنبه مدعی شد که «آمار مهاجرت در حال حاضر اصلا خطرناک نیست» اما برخی از کارشناسان و مقامات دولتی با این ادعا مخالفند و معتقدند که میل به مهاجرت در بین اقشار مختلف افزایش یافته است.

به نقل از صدای آمریکا، روح‌الله دهقانی فیروزآبادی در گفتگو با روزنامه دانشگاه شریف گفته که آمار مجموعه‌ها، افراد و شرکت‌های مهاجرت کننده در حال حاضر «اصلاً خطرناک نیست.»

معاون «علمی و فناوری» ابراهیم رئیسی در تایید ادعای خود تاکید کرده است «اگر تا سال‌های قبل ۱۰۰ نفر می‌رفتند؛ حالا ۲۰۰ نفر شده است؛ چند نفر متخصص داریم؟ مثلا دو هزار تا.»

ادعای این مقام دولتی با واکنش‌های مختلفی مواجه شده است. در همین رابطه یک خبرنگار در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «الان که معاون علمی رئیس جمهور تاکید کرد آمار مهاجرت اصلا خطرناک نیست، می‌توانم امشب راحت غرق خواب خرگوشی شوم! بمیرم برات ایران.»

افزایش مهاجرت در بین اقشار مختلف

بررسی‌های صدای آمریکا نشان می‌دهد که در طی یکسال گذشته هشدارها نسبت به روند فزاینده مهاجرت در بین اقشار مختلف حتی کارگران ساده بیشتر شده است.

در همین رابطه یکشنبه ۲۱ آبان ماه دبیرکل خانه پرستار در ایران گفت سالانه بیش از ۳ هزار پرستار مهاجرت می‌کنند و در حال حاضر بیماران به دلیل کمبود پرستار «جان خود را از دست می‌دهند.»

بحران مهاجرت در بین کادر درمان به حدی بالا گرفته است که علی جعفریان رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی تهران پنجشنبه ۱۹ آبان ماه در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «امروز هم یک پرستار بسیار خوب آی‌سی‌یو پیوند کبد بیمارستان امام برای مهاجرت به مقصد اروپا خداحافظی کرد. او ۱۳ سال سابقه داشت. دیگران هم صحبت از کلاس زبان آلمانی می‌کردند. آقای حکومت متوجه‌اید کمبود کادر درمان یعنی چه؟ سلامت مردم برای شما اهمیتی دارد؟»

  سیگنال دلار پشت خطی به بازار نقدی

احمدرضا عامری رئیس اتحادیه شرکت‌های مسافربری نیز ۱۴ شهریور ماه به وب‌سایت «دیده‌بان» گفته بود که «ما امروز با افرادی تحصیل کرده و حتی خلبان مواجه هستیم که به دنبال دریافت گواهینامه رانندگی پایه یک هستند تا بتوانند از این طریق مهاجرت کنند.»

پیش از این، یک عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران هم از مهاجرت در بین متخصصان صنعت نفت داده بود. مهرداد عباد در شهریورماه ۱۴۰۲ گفته بود که «اخیرا در کشور قطر چند کارخانه پتروشیمی جدید احداث شده که این کشور برای تامین نیاز تخصصی خود، مهندسان شیمی را از ایران با شرایط و حقوق عالی به آنجا می‌برد.»

روزنامه‌های حامی دولت هم نگرانند

روزنامه «فرهیختگان» وابسته به دانشگاه آزاد که یک روزنامه حامی دولت به شمار می‌رود در شماره ۱۸ مهرماه خود نوشت که در سال جاری ۲۳۰۰ پزشک متخصص و ۴۲۰۰ پزشک عمومی از ایران خارج شده‌اند که ۳۰ درصد از متوسط ورودی پزشک به بازار کار در ایران بیشتر است.

موضوعی که باعث بروز نگرانی‌در جامعه شده است چرا که گزارش‌های منتشر شده نشان می‌دهد که برخی از تخصص‌ها از جمله قلب با کاهش پزشک همراه شده است و فارغ‌التحصیلان نیز به دنبال مهاجرت هستند.

در همین رابطه روزنامه «دنیای اقتصاد» در گزارشی در روز ۲۳ اردیبهشت نوشت که شمار پزشکان و پرستارانی که سال گذشته از ایران خارج شده‌اند از ۱۰ هزار نفر گذشته است و طی چهار سال گذشته، ۱۶ هزار پزشک عمومی از ایران مهاجرت کرده‌اند.

میل به مهاجرت در کارگران ساده نیز افزایش یافته است

نگرانی‌ها تنها به مهاجرت نیروی‌های متخصص در حوزه‌های مختلف و همچنین خروج استارت‌آپ‌ها از کشور محدود نمی‌شود به‌طوری‌که هفتم مردادماه یک روزنامه نزدیک به علی خامنه‌ای با انتقاد از شرایط اقتصادی کشور خطاب به دولت نوشت که میل به مهاجرت، به نیروی کار ساده هم کشیده شده و این نتیجه یک روند چند ساله است.

  Libyan coast guard rescues nearly 100 Europe-bound migrants

دیدگاهتان را بنویسید

هم‌اکنون عضو خبرنامه پیام جوان شوید

Newsletter

همراهان پیام جوان