• Home
  • >
  • ایران و جهان
  • >
  • دولت ایران برای تشویق کسب و کارهای اینترنتی به استفاده از پلتفرم‌های داخلی، آنها را از پرداخت مالیات معاف می‌کند

دولت ایران برای تشویق کسب و کارهای اینترنتی به استفاده از پلتفرم‌های داخلی، آنها را از پرداخت مالیات معاف می‌کند

پیام جوان: دولت ایران در لایحه پیشنهادی بودجه سال ۱۴۰۳، کسب و کارهای اینترنتی که از پلتفرم‌های داخلی استفاده می‌کنند را از پرداخت مالیات معاف کرده است. این اقدام که از سوی تحلیلگران حوزه آی‌تی به عنوان «خیز جمهوری اسلامی برای اینترنت ملی» نام گرفته است، با هدف حمایت از کسب و کارهای داخلی و تشویق آنها به استفاده از پلتفرم‌های داخلی انجام شده است.

بر اساس این لایحه، درآمد کسب و کارهای اشخاص حقیقی در پلتفرم‌های داخلی مورد تایید وزارت ارتباطات که سال گذشته فاقد پرونده مالیاتی بوده‌اند، مشمول نرخ صفر مالیاتی می‌شوند. این معافیت مالیاتی تا پایان سال ۱۴۰۲ ادامه خواهد داشت.

تحلیلگران معتقدند که دولت ایران با این اقدام قصد دارد زمینه فراگیر شدن پلتفرم‌های داخلی را در بین مردم فراهم کند تا مقدمات ملی کردن اینترنت فراهم شود.

عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات جمهوری اسلامی، در نهم شهریور ماه سال جاری از راه‌اندازی «شبکه ملی اطلاعات» یا همان اینترنت ملی تا پایان سال ۱۴۰۴ خبر داد. او گفته بود که اجرای این طرح به ۱۰ سال زمان نیاز دارد اما «ما می‌خواهیم تا پایان سال ۱۴۰۴ یعنی سال پایانی فعالیت دولت سیزدهم، آن‌ را به انجام برسانیم.»

بر اساس متن لایحه برنامه هفتم توسعه، تا پایان برنامه یعنی در سال ۱۴۰۶، باید ۹۹ درصد شبکه ملی اطلاعات راه افتاده باشد. طرحی که برخی آن را اینترنت ملی، برخی «شبکه ملی اینترنت» و بعضی دیگر آن را «اینترانت کشوری» می‌نامند.

واکنش‌ها

این اقدام دولت ایران با واکنش‌های مختلفی از سوی فعالان حوزه فناوری اطلاعات مواجه شده است. برخی از آنها این اقدام را مثبت ارزیابی کرده و معتقدند که می‌تواند به رشد کسب و کارهای داخلی کمک کند. برخی دیگر نیز این اقدام را اقدامی محدودکننده و ضد رقابتی دانسته‌اند.

  شخصیت و میزان خلاقیت خود را با آزمون ادوبی شناسایی کنید

یک فعال حوزه فناوری اطلاعات در این باره گفت:

این اقدام دولت می‌تواند به رشد کسب و کارهای داخلی کمک کند و زمینه را برای رقابت برابر آنها با کسب و کارهای خارجی فراهم کند. البته باید دید که این معافیت مالیاتی تا چه اندازه می‌تواند اثرگذار باشد.

فعال دیگری نیز گفت:

این اقدام دولت یک اقدام محدودکننده و ضد رقابتی است. دولت نباید با حمایت از یک گروه خاص، مانع از رشد و توسعه کسب و کارهای دیگر شود.

با توجه به اظهارات وزیر ارتباطات و متن لایحه برنامه هفتم توسعه، به نظر می‌رسد که دولت ایران برنامه جدی برای ملی کردن اینترنت دارد. معافیت مالیاتی کسب و کارهای اینترنتی که از پلتفرم‌های داخلی استفاده می‌کنند، یکی از اقداماتی است که دولت در راستای تحقق این هدف انجام داده است. باید دید که این اقدام تا چه اندازه می‌تواند در تحقق این هدف موثر باشد.

بر اساس گزارش VOA

دیدگاهتان را بنویسید

هم‌اکنون عضو خبرنامه پیام جوان شوید

Newsletter

همراهان پیام جوان