• Home
  • >
  • ایران و جهان
  • >
  • اعضای هیات رئیسه مجلس، از جمله رئیس، نواب رئیس و دبیران انتخاب شدند

اعضای هیات رئیسه مجلس، از جمله رئیس، نواب رئیس و دبیران انتخاب شدند

پیام جوان: در روزی که مجلس شورای اسلامی برای آخرین بار در این دوره هیات رئیسه خود را انتخاب کرد، یک عضو «فراکسیون انقلاب اسلامی» که «اکثریت» مجلس شورای اسلامی محسوب می‌شود از مخالفت اعضای این مجموعه با حضور زنان در هیات رئیسه قوه مقننه حکومت ایران خبر داد.

بر اساس گزارش صدای آمریکا، شیوا قاسم‌‌پور، عضو «فراکسیون زنان» مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه تعدادی از نمایندگان زن از جمله برای «نظارت» اعلام آمادگی کردند، به وب‌سایت «مُنیبان» گفته است: در «فراکسیون انقلاب اسلامی» به نمایندگان زن برای حضور در «هیات رئیسه» رای داده نشد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در واکنش به اینکه هیات رئیسه این نهاد دارای ترکیبی تک جنسیتی در دفعات متعدد بوده و هست، اظهار داشته است: «جای زنان» در هیات رئیسه مجلس «خالی است.»

در حال حاضر، تمامی «۱۲ نفر» اعضای هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی شامل رئیس، نواب رئیس، دییران، کارپردازان و ناظران همچون سال‌های قبل همگی از میان مردان عضو این نهاد انتخاب شده‌اند.

انتخابات هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی برای اجلاسیه چهارم مجلس یازدهم و آخرین سال فعالیت آن، امروز برگزار شد و طی آن، اعضای هیات رئیسه از جمله رئیس، نواب رئیس و دبیران انتخاب شدند.

به گزارش خبرگزاری‌های رسمی ایران، در این جلسه «محمدباقر قالیباف» به عنوان رئیس و «عبدالرضا مصری و مجتبی ذوالنور» به عنوان نواب هیات رئیسه انتخاب شدند. شمارش آرای نایب رئیس دوم مجلس که باید از بین علی نیکزاد، نایب رئیس فعلی مجلس و مجتبی ذوالنور رقیب او انتخاب می‌شد با تنش‌هایی همراه بود. با توجه به تساوی آرای ذوالنور و نیکزاد در شمارش ابتدایی، آرای این دو نماینده بازشماری شد و در نهایت، مجتبی ذوالنور به عنوان نایب رئیس دوم مجلس یازدهم در اجلاسیه چهارم، انتخاب شد.

  یک نماینده مجلس خطاب به قالیباف: گزارش‌های مرتبط با پروند شاسی بلندها را پیش از انتخابات هیات رئیسه نهایی و اعلام کنید

مجتبی ذوالنوری، نایب رئیس جدید مجلس شورای اسلامی با دارا بودن سابق عضویت در سپاه پاسداران و «ریاست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی» در مجلس قبلی و کنونی، هم‌اکنون از اعضای شاخص «جبههٔ پایداری انقلاب اسلامی» به حساب می‌آید.

«جبهه پایداری» مجموعه‌ای است که از میانه دوران ریاست جمهوری احمدی‌نژاد در جریان «اصولگرایان» ظهور کرد و با پشتیبانی روحانیونی همچون تقی مصباح‌یزدی تلاش کرد تا رویکردی را در جمهوری اسلامی به پیش ببرد که از نگاه برخی از تحلیل گران «بنیادگرایانه» محسوب می‌شود.

بنابر همین گزارش‌ها، «نظام‌الدین موسوی، محسن پیرهادی و علیرضا سلیمی»، به عنوان ناظرین هیات رئیسه و «احمد نادری، محمد رشیدی، سید محسن دهنوی، روح الله متفکر آزاد، علی کریمی فیروزجایی و مجتبی یوسفی» به عنوان دبیران هیات رئیسه انتخاب شده‌اند.

فراکسیون انقلاب اسلامی که اکثریت فهرست پیشنهادی آن در جریان انتخاب هیات رئیسه رای آورد پیش‌تر و در مجلس هشتم شورای اسلامی از حامیان دولت محمود احمدی‌نژاد بود، در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی به عنوان «فراکسیون اکثریت»، از محمدباقر قالیباف، رئیس کنونی این نهاد پشتیبانی کرد و به او رای داد.

دیدگاهتان را بنویسید

هم‌اکنون عضو خبرنامه پیام جوان شوید

Newsletter

همراهان پیام جوان