پیام جوان: همزمان با کمبود سوخت در کشور و ایجاد صفهای طولانی در پمپهای بنزین و اوج گرفتن انتقادات مردمی از شرایط حاکم بر کشور؛ خبرگزاری تسنیم مشکلات را ناشی از خرابی نازلهای سوختگیری دانست.
این خبرگزاری تاکید کرده که ۲ هزار و ۹۰۰ نازل از ۵۸ هزار نازل سوختگیری در کشور از مدار خارج هستند.
به نقل از صدای آمریکا، روزنامه اعتماد در گزارشی به حاشیههای بنزینی در روزهای اخیر پرداخت و نوشت که در میانه تکذیبهای متعدد و پرشمار مسئولان دولتی درباره قیمت بنزین، به نظر میرسد که دولت راهحل میانهای را برای معضل افزایش مصرف سوخت در کشور انتخاب کرده و آن نوعی محدودیت برای سوختگیری خودروها است.
سخنگوی صنف جایگاهداران نیز روز گذشته از برنامه جدید سوخترسانی به خودروها خبر داد. به گفته رضا نواز «با احتساب کارت آزاد جایگاه، در حال حاضر در سطح کشور با ۴ مدل مختلف در سوختگیری مواجهیم: ۱۵ لیتری، ۲۰ لیتری، ۳۰ لیتری و ۴۰ لیتری».
وی اعلام کرده است که هر کدام از این موارد «نسبت به شهرها متفاوت است.»
در تهران نیز اگر کسی یک بار با کارت سوخت شخصی سوختگیری انجام دهد، ۶۰ لیتر بعدی را بلافاصله نمیتواند سوختگیری کند و این امکان با ۳ تا ۸ ساعت تاخیر در اختیار صاحبان خودرو قرار میگیرد.
روزنامه اعتماد در گزارش خود تاکید کرده است که فارغ از توضیحات «رسمی» که ارائه شده، به نظر میرسد بیش از هر چیز، دولت به دنبال «کنترل تقاضا» با روشی غیر از « مکانیسم قیمتی» است.
اعتماد تاکید میکند تیم اقتصادی دولت و البته نمایندگان مجلس کمتر از ۶ ماه مانده به یک انتخابات دیگر، به این نتیجه رسیدهاند که شوک قیمتی بنزین، اثرات ناگواری بر جامعه دارد. بنابراین در شرایطی که مصرف بنزین به نزدیک ۱۲۰ میلیون لیتر در روز هم رسیده، با مکانیسم محدودیت به دنبال «کاهش تقاضا» هستند.
روزنامه هممیهن نیز در گزارشی به حاشیههای کاهش سهمیه سوختگیری در کشور پرداخت و نوشت که در زابل «یک دبه ۲۰ لیتری، ۳۰۰هزار تومان» و «در چابهار یک دبه ۲۰ لیتری بیش از ۴۰۰هزار تومان» است و افراد برای این که بتوانند به مسیر خود ادامه دهند مجبور هستند که این ارقام را برای خرید بنزین خارج از سهمیه بپردازند.
روزنامه همشهری زیرمجموعه شهرداری پایتخت، در گزارشی درباره صفهای بلند در برخی پمپ بنزینها، اعلام کرده که در برخی جایگاههای توزیع سوخت «بهویژه در کلانشهرها»، کمبود بنزین و «قطعی نازلهای سوخت حتی تا یک سوم ظرفیت یک جایگاه را نیز شامل میشود.»
بنا بر گزارشها در روزهای پیشین، روسیه صادرات روزانه ۱۰ میلیون لیتر بنزین به ایران را متوقف کرده و از ترکمنستان و ازبکستان هم خواسته به ایران بنزین نفرستند. این مسئله باعث شده که ذخیره سوخت ایران به میزان چشمگیری کاهش یابد.