• Home
  • >
  • ایران و جهان
  • >
  • رجب طیب اردوغان لایحه عضویت سوئد در ناتو را به مجلس ترکیه ارائه کرد

رجب طیب اردوغان لایحه عضویت سوئد در ناتو را به مجلس ترکیه ارائه کرد

پیام جوان: رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، روز دوشنبه اول آبان لایحه عضویت سوئد در ناتو را به مجلس ترکیه ارائه کرد. این اقدام مورد استقبال استکهلم قرار گرفت و راه را برای پیوستن سوئد به این ائتلاف دفاعی غرب باز کرد.

به ننقل از صدای آمریکا، اردوغان در اجلاس ژوئیه ناتو به دادن این لایحه متعهد شده بود. او در گذشته به اتهام پناه دادن سوئد به افرادی که ترکیه می‌گوید اعضای گروه‌های تروریستی هستند، اعتراض کرده بود.

مقامات ترکیه گفته بودند که استکهلم باید گام‌های ملموس‌تری برای سرکوب شبه‌نظامیان غیرقانونی حزب کارگران کردستان پ‌ک‌ک بردارد تا آنکارا بتواند پیشنهاد عضویت خود را تصویب کند. پ‌ک‌ک توسط ترکیه، اتحادیه اروپا و ایالات متحده یک سازمان تروریستی شناخته می‌شود.

سرانجام ۱ آبان، دفتر اردوغان در شبکه اجتماعی ایکس گفت که پروتکل الحاق سوئد به ناتو پس از امضای وی به مجلس ملی بزرگ ترکیه ارجاع شد.

اولف کریسترسون، نخست وزیر سوئد، از این اقدام استقبال کرد. او گفت: «اکنون نوبت آن است که مجلس ترکیه به این درخواست رسیدگی کند».

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، نیز گفت که مشتاقانه منتظر «رای گیری سریع» در پارلمان ترکیه و استقبال از سوئد به عنوان متحد جدید است.

پارلمان مجارستان نیز باید درخواست سوئد برای عضویت در ناتو را تصویب کند.

تحلیلگران می‌گویند انتظار می‌رود این لایحه پس از ارائه به مجمع عمومی در پارلمان تصویب شود، اما مشخص نیست آنکارا چه زمانی رای‌گیری را برنامه‌ریزی می‌کند.

حزب عدالت و توسعه اردوغان، همراه با شرکای ملی‌گرا و اسلام‌گرای خود، ۳۲۲ کرسی از ۶۰۰ کرسی پارلمان را در اختیار دارد. حزب اصلی اپوزیسیون جمهوری خواه خلق، پیشاپیش از عضویت سوئد حمایت کرده بود.

  مذاکرات ایران و ترکیه در مورد جنگ غزه به تعویق افتاد

سوئد و فنلاند سال گذشته پس از حمله روسیه به اوکراین برای پیوستن به ناتو درخواست دادند. عضویت فنلاند در ماه آوریل امضا شد اما پیشنهاد سوئد توسط ترکیه و مجارستان متوقف شد.

ترکیه که دومین ارتش بزرگ ناتو را در اختیار دارد مدت‌هاست که به دنبال مجوز کنگره آمریکا برای فروش ۲۰ میلیارد دلاری جت‌های اف-۱۶ و کیت‌های نوسازی است. اردوغان در گذشته پیشنهاد سوئد در ناتو را به حمایت ایالات متحده از درخواست سوئد مرتبط کرده بود.

دیدگاهتان را بنویسید

هم‌اکنون عضو خبرنامه پیام جوان شوید

Newsletter

همراهان پیام جوان