• Home
  • >
  • ایران و جهان
  • >
  • اعتراض به آزارهای امنیتی علیه آتنا فرقدانی، بهانه‌ای برای تشکیل پرونده به اتهام اخلال در نظم عمومی و بازداشت

اعتراض به آزارهای امنیتی علیه آتنا فرقدانی، بهانه‌ای برای تشکیل پرونده به اتهام اخلال در نظم عمومی و بازداشت

پیام جوان: وکیل آتنا فرقدانی می‌گوید این هنرمند منتقد، پس از آزادی در سال ۹۵ همواره از سوی نهادهای امنیتی مورد اذیت و آزار قرار گرفته و تلفن او نیز دائما شنود شده و حالا اعتراض وی به این آزارها، بهانه‌ای برای تشکیل پرونده به اتهام اخلال در نظم عمومی و بازداشتش شده است.

محمد مقیمی، در گفتگوی اختصاصی با صدای آمریکا تصریح کرد: «آتنا فرقدانی در حال حاضر در زندان قرچک زندانی است که محل نگهداری اشرار و متهمان پرونده‌های مواد مخدر است.»

او با بیان اینکه آتنا هنگام انتقال به زندان در صحت و سلامت کامل بوده افزود: «مسئولیت جان موکلم با تک تک مقامات جمهوری اسلامی، از ذیل تا صدر آن است.»

به گفته وکیل آتنا فرقدانی کیفرخواست این هنرمند به دادگاه عمومی منتقل شده است و برای او وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی صادر شده که خانم فرقدانی با تاکید بر بی‌گناهی خود و رد اتهامات وارد شده از تودیع وثیقه خودداری کرده است.»

انجمن قلم آمریکا ۲۱ خرداد، با صدور بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن بازداشت آتنا فرقدانی «کاریکاتوریست ایرانی»، خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط او شد.

این انجمن در بیانیه‌ای نوشت: «دستگیری خودسرانه آتنا فرقدانی نشان‌دهنده حملات فزاینده مقامات ایرانی به هنرمندان، روزنامه‌نگاران و فعالان دموکراسی‌خواه و بیانگر فعالیت بی‌پایان آنها برای هدف قرار دادن و ارعاب هنرمندان در سکوت است.»

نهادهای «حقوق کاریکاتوریست‌ها» و «کاریکاتور برای صلح از پاریس» و «بنیاد کاریکاتوریست های آزادی مستقر در ژنو» نیز ۱۲ ژوئن، ضمن تقبیح بازداشت آتنا فرقدانی از مقامات جمهوری اسلامی خواستند تا او را فورا آزاد کنند.

آتنا فرقدانی، دانش‌آموخته رشته نقاشی از دانشگاه الزهرا به دلیل کشیدن طرح‌های انتقادی، از ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد منع شد. او در شهریور ۱۳۹۳ پس از کشیدن کاریکاتوری از نمایندگان وقت مجلس، بازداشت و به ۱۲ سال و ۹ ماه حبس محکوم شد که این حکم در دادگاه تجدیدنظر به ۱۸ ماه حبس کاهش یافت.

  شاهزاده رضا پهلوی: وقت آن رسیده که از شعارها بگذریم و آستین‌ها را بالا بزنیم و کارمان را شروع کنیم

این هنرمند منتقد،‌ تابستان ۱۳۹۵، پس از آزادی از زندان به روزنامه واشنگتن پست گفته بود از کشور خارج نمی‌شود و قصد دارد در ایران بماند و به فعالیت ادامه دهد زیرا کارهایش در ایران بیشترین تاثیر را دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

هم‌اکنون عضو خبرنامه پیام جوان شوید

Newsletter

همراهان پیام جوان