پیام جوان: رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد ایران روز پنجشنبه هفتم دی، گفت که با افزایش هفت برابری نرخ ارز ترجیحی شیرخشک، تولید این محصول در ماههای آینده متوقف خواهد شد.
هانی تحویلزاده به خبرگزاری ایلنا گفت که بانک مرکزی با ارسال نامهای به شرکتها، ابلاغ کرده است که تولیدکنندگان از زمان رسیدن مواد اولیه به گمرک، تنها دو ماه برای پرداخت مابه التفاوت ۷ برابری ارز وقت دارند.
وی افزود: این در حالیاست که ترخیص مواد اولیه، تولید و فروش محصول و دستیابی به نقدینگی دستکم هشت ماه طول میکشد.
تحویلزاده گفت که این امر باعث خواهد شد که تولیدکنندگان با کمبود نقدینگی مواجه شوند و نتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.
وی همچنین دلیل اصلی تعطیلی احتمالی تولید شیرخشک نوزاد را تعیین قیمت دستوری سازمان غذا و دارو دانست و گفت: « این به ضرردهی شرکتها میانجامد و تداوم این رویه به تعطیلی تولید خواهد انجامید».
تحویلزاده تخمین زد که صنعت تولید شیر خشک نوزاد برای تداوم تولید در سال آینده نیاز به دریافت ۵.۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات با بازپرداخت یک ساله دارد.
وی درباره واردات ۱۴ میلیون عدد شیر خشک که از طریق هشت شرکت فوریتی از مبدا ترکیه قرار بود وارد بازار شود، گفت: «این شیر خشکها روز ۲۰ مهر و در روزهای اوج کمبود شیر خشک وارد شد اما به دلیل پارهای از مسائل تاکنون توزیع نشده است».
وی در مورد این مسائل توضیحی نداد.
تحویلزاده همچنین ادعا کرد که مصرف کنندگان تصور میکنند کمبود تولید شیرخشک نوزاد وجود دارد «اما از آنجا که عرضه شیر خشک در داروخانهها با بیمه سلامت گره خورده، این کار به آسانی انجام نمیشود».
وی همچنین ادعا کرد که قیمت کنونی هر قوطی شیر خشک تولید داخل در بازار «بین ۱۴۰هزار تا ۱۵۰هزار» و قیمت شیر خشک وارداتی بین «۱۸۵هزار تا ۲۲۰هزار تومان» برای هر قوطی است.
در پی بحران شیرخشک در ماههای اخیر، سازمان غذا و دارو زیرمجموعه وزارت بهداشت جمهوری اسلامی فروش شیرخشک در داروخانههای ایران از پنجشنبه ۲۰ مهر را تنها با ارائه کد ملی نوزاد ممکن دانست.
در ماههای اخیر، دولتیها بارها از برطرف شدن بحران در این حوزه خبر دادند در حالی که گزارشهای مردمی این موضوع را رد میکند.
بر اساس گزارش VOA