• Home
  • >
  • ورزشی
  • >
  • محدودیت‌های جدید برای عکاسان ورزشی زن در ایران

محدودیت‌های جدید برای عکاسان ورزشی زن در ایران

پیام جوان: روزنامه اعتماد روز سه شنبه پنجم دی، از محدودیت‌های تازه‌ای برای عکاسان ورزشی زن در ایران خبر داد. بر اساس این گزارش، به عکاسان زن هشدار داده شده است که نباید از مو و دستان بازیکنان زن عکس بگیرند.

این دستورالعمل که به طور شفاهی داده شده است، به عکاسان گفته شده است که از آستین بالا زده شده و موی بیرون زده زنان عکس نگیرند و اگر عکس گرفتند حق انتشار آن را ندارند.

به نوشته اعتماد، عکاسان زن حاضر در مسابقات فوتبال زنان ایران تهدید شده‌اند که فدراسیون تک‌تک عکس‌هایی که می‌گیرند را با دقت رصد می‌کند.

هنوز مشخص نیست که این دستورالعمل که اجرای آن، به گفته عکاسان زن، به دلیل تحرک ورزشکاران زن، شدنی باشد، از سوی کدام یک از نهادهای حکومتی صادر شده است.

اما ناظران ورزشی به آنها گفته اند که «حتی اگر ناغافل عکسی از زنان گرفتید که بخشی از موی ورزشکاران بیرون زده بود یا آستینش بالا بود حق انتشار آن عکس‌ها را ندارید.»

آنها به عکاسان زن هشدار داده شده که حتی نباید این عکس‌ها را در اختیار خود بازیکنان هم قرار دهند تا در صفحات شخصی‌شان منتشر شود.

این محدودیت‌ها در حالی اعمال می‌شود که عکاسان زن سال‌هاست در شبکه‌های اجتماعی یکی از موضوعات تبعیض آمیز در ورزش زنان محسوب می‌شوند.

عکاسان زن هنوز اجازه حضور در مسابقات مردان را ندارند. این در حالی است که زنان خبرنگار به تدریج در جایگاه‌های خبرنگاری استادیوم ها در تعداد کمی از شهرها دیده می‌شوند.

این محدودیت‌ها در حالی اعمال می‌شود که به دنبال اعتراضات سراسری سال گذشته و حضور فعال زنان ورزشکار شناخته شده در ورزش‌های جهانی و داخلی بدون حجاب اجباری، اعتراضات ملی پوشان زن نسبت به تبعیض‌های جنسیتی شدت گرفت.

  صعود دو پله‌ای تیم ملی فوتبال زنان ایران در تازه‌ترین رده بندی اعلام شده از سوی فدراسیون جهانی

غزال خلج، کاپیتان تیم ملی کبدی زنان ایران، روز ۱۸ آذر درباره تبعیض جنسیتی علیه ورزشکاران زن گفت: «این موضوع در ووشو، کشتی، در کبدی هست. حتی در فوتبال هم هست. من پنج سال دروازه‌بان تیم ملی بودم. ما کنار کانکس می‌خوابیدیم و آقایان توی هتل المپیک بودند. سر همین من اصلا خداحافظی کردم. تا کی می‌خواهند با زنان این‌طور برخورد کنند؟»

او در این گفتگوی ویدیویی با «شبکه شرق»، با انتقاد از فدراسیون‌های ورزشی گفت: «دقیقا جوری صحبت می‌کنند که انگار ورزشکاران برای‌شان مهم هستند. مسابقات که تمام می‌شود هیچ! در جاکارتا که اول شدیم دیگر هیچ‌کدام از عوامل فدراسیون را آنجا ندیدم. باورتان می‌شود؟ ما برگشت، پول غذا را خودمان دادیم. با مدال طلا در فرودگاه. این اوج نامردی است.»

این محدودیت‌ها که از سوی نهادهای حکومتی اعمال می‌شوند، نشان‌دهنده ادامه تبعیض‌های جنسیتی علیه زنان ورزشکار در ایران است.

بر اساس گزارش VOA

دیدگاهتان را بنویسید

هم‌اکنون عضو خبرنامه پیام جوان شوید

Newsletter

همراهان پیام جوان