• Home
  • >
  • ایران و جهان
  • >
  • مومنی: تسخیر دولت، سقوط اندیشه و فاجعه‌ای بزرگ در راه است!

مومنی: تسخیر دولت، سقوط اندیشه و فاجعه‌ای بزرگ در راه است!

پیام جوان: به گزارش تجارت نیوز، فرشاد مومنی، اقتصاددان و استاد دانشگاه طباطبایی، در نشست بررسی کتاب “تسخیر دولت” با انتقاد شدید به فضای بسته فکری حاکم بر کشور، نسبت به وقوع یک فاجعه در صورت عدم تغییر رویه‌ها هشدار داد.

مومنی با اشاره به برخوردهای سلبی و حذف اندیشه‌های منتقد، اظهار داشت: “متاسفانه شاهد سقوطی عمیق در حوزه اندیشه‌ورزی در جمهوری اسلامی هستیم. تا جایی که حتی اندیشه‌های افرادی مانند مطهری و شریعتی نیز تاب نقد را ندارند و به جای بحث و گفتگو، شاهد حذف و سانسور هستیم.”

وی در ادامه با تاکید بر سه نشانه اصلی “تسخیر دولت” از جمله تسلط پول و سرمایه بر سیاست‌گذاری‌ها، عدم تغییر سیاست‌ها با تغییر دولت‌ها و بی‌توجهی به مسائل واقعی جامعه، تصریح کرد: “در حال حاضر شاهدیم که سالم‌ترین و باشرافت‌ترین افراد جامعه به جای نقد و ارائه راه‌حل، به نفوذ متهم می‌شوند، در حالی که مافیای قدرت و ثروت با بی‌توجهی به مشکلات واقعی کشور، به دنبال منافع خود هستند.”

Momeni: The capture of the government, the fall of thought and a great disaster is coming!

مومنی با اشاره به تجربیات گذشته، خطاب به روسای قوا گفت: “ما در گذشته نمونه‌هایی از حکومت‌های یکدست را دیده‌ایم که در آن، رییس جمهور منتقدان خود را به فساد متهم می‌کرد، اما در نهایت شاهد بی‌سابقه‌ترین سقوط در شاخص فساد بودیم. آیا باز هم باید منتظر تکرار چنین فاجعه‌ای باشیم؟”

این اقتصاددان برجسته با اشاره به بحران‌های زیست‌محیطی، کمبود آب و فساد در سدسازی، خاطرنشان کرد: “مرکز پژوهش‌ها می‌گوید رتبه ایران از نظر کیفیت محیط زیست از ۶۷ در سال ۱۳۹۹ به ۱۳۳ در حال حاضر رسیده است. این فاجعه زیست‌محیطی، فرونشست‌ها، گسل‌ها، آلودگی‌ها و بحران آب انقدر کم اهمیت است که به جای حل ریشه‌ای مشکل، به دنبال مقصر می‌گردید و کشاورزان بی‌صدا را متهم می‌کنید؟”

  نوسان رفت و برگشتی قیمت دلار در بازار ارز تهران

مومنی در ادامه با انتقاد به ترویج “کلیشه‌های غلط” درباره تورم، افزود: “ده‌ها سال است که مفهوم تورم ساختاری برای کشورهای در حال توسعه جا افتاده است. چرا در ایران هنوز به دنبال راه‌حل‌های غلط و نخ‌نما می‌گردیم و به جای حل ریشه‌ای مشکلات، به دنبال مقصر می‌گردیم؟”

وی در پایان با تاکید بر ضرورت ارتقای بنیه اندیشه‌ای جامعه، گفت: “در شرایط فعلی بیش از هر زمان دیگری به گفتگو، نقد و اندیشه‌ورزی آزاد نیاز داریم. وقت افسردگی، سرخوردگی و بریدن نیست. تا دیر نشده باید رویه‌ها را تغییر دهیم وگرنه شاهد فاجعه‌ای بزرگ خواهیم بود.”

دیدگاهتان را بنویسید

هم‌اکنون عضو خبرنامه پیام جوان شوید

Newsletter

همراهان پیام جوان