مهدی کروبی: راهی جز تغییر وجود ندارد

پیام جوان: مهدی کروبی، نامزد انتخابات مناقشه‌برانگیز ریاست جمهوری ۸۸ و از رهبران «جنبش سبز» ایران که در حصر خانگی به‌سرمی‌برد، در بیانیه‌ای بر لزوم «تغییر» در وضعیت سیاسی کنونی ایران به دست «ملت» و بدون «خشونت» تاکید کرده است.

آقای کروبی در این بیانیه که روز جمعه منتشر شد، خطاب به کنگره حزب اعتمادملی تصریح کرده است٬ «ایران امروز که به سرعت در حال فاصله گرفتن از کاروان توسعه است٬ نباید بیش از این درجا بزند.»

این رهبر جنبش سبز «شرط توسعه» را احیای «اعتماد» دانسته و گفته است:« راه اعتماد اما از تغییر می‌گذرد. تغییری از درون ایران، به دست ملت و بدون هر گونه خشونت.»

رئیس دو دوره مجلس شورای اسلامی تصریح کرد «شعار ما در سال ۱۳۸۸ «تغییر» بود . هنوز راهی جز تغییر وجود ندارد.»

او همچنین گفته است:«هنوز می‌توان به صورت مسالمت‌آمیز در درون کشور تغییرات اساسی ایجاد کرد.»

مهدی کروبی در ادامه این بیانیه از رویکرد جمهوری اسلامی در قبال احزاب سیاسی انتقاد کرده و گفته است در غیاب احزاب سیاسی، «باندها بر دولت و مجلس و کل کشور، حکومت می‌کنند.»

او تاکید کرده است:« باید اعتماد به اصلاح را به ملت را بازگرداند و با مرور تجربه اصلاحات با مردمی که امروز از ما جلو زده‌اند صادقانه حرف زد و با به رسمیت شناختن مطالبات بر حق ملت هم از محافظه‌کاری عبور کرد و هم جلوی ویرانگری و ویرانه‌خواهی ایران را از هر دو جهت گرفت.»

در حالی مهدی کروبی بر لزوم تغییر اساسی در ایران به صورت«مسالمت‌آمیز» تاکید کرده است که میرحسین موسوی، یکی دیگر از رهبران جنبش سبز نیز در بهمن ماه سال گذشته از حبس خانگی خواهان برگزاری یک همه‌پرسی و تدوین یک قانون اساسی جدید «برای نجات ایران» شد.

  ورود پیکر ۱۱۵ شهید دفاع مقدس به کشور

میرحسین موسوی تاکید کرده بود که «ایران و ایرانیان نیازمند و مهیای تحولی بنیادین‌اند، که خطوط اصلی‌‌اش را جنبش پاک زن، زندگی، آزادی ترسیم می‌کند.»

اشاره میرحسین موسوی به اعتراضات «زن زندگی آزادی» در سال گذشته است. در جریان اعتراضات سراسری به جان باختن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد که از شهریور سال گذشته آغاز شد، صدها نفر کشته شدند.

نهادهای حقوق بشری می‌گویند، در جریان سرکوب اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» تاکنون بیش از ۵۷۰ تن از مردم معترض از جمله ده‌ها کودک و نوجوان به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی و نیروهای سپاه پاسداران کشته شده‌اند و تعدادی از معترضان نیز «اعدام» شده‌اند.

از اعتراضات سراسری سال گذشته به عنوان جسورانه‌ترین چالش علیه حکومت جمهوری اسلامی از زمان تأسیس آن در سال ۱۳۵۷ یاد شده است که در جریان این اعتراضات، شعارهای معترضان علیه رهبر جمهوری اسلامی متمرکز بود.

دیدگاهتان را بنویسید

هم‌اکنون عضو خبرنامه پیام جوان شوید

Newsletter

همراهان پیام جوان