• Home
  • >
  • ایران و جهان
  • >
  • جواد روحی معترض مازندرانی، جان باخت؛ کاربران می‌گویند وی در زندان مسموم و کشته شد

جواد روحی معترض مازندرانی، جان باخت؛ کاربران می‌گویند وی در زندان مسموم و کشته شد

پیام جوان: بر اساس گزارش ها، جواد روحی، معترضی که در ارتباط با اعتراضات نیمه دوم سال ۱۴۰۱ در مازندران بازداشت و به سه بار اعدام محکوم شده بود، «پس از انتقال به بیمارستان» جان باخت.

به نقل از صدای آمریکا، خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه جمهوری اسلامی ادعا کرد جواد روحی بامداد پنجشنبه به دلیل تشنج به بیمارستان شهید بهشتی نوشهر منتقل شد و در پی آن فوت کرده است. اما مخالفان و شمار زیادی از کاربران در شبکه‌های اجتماعی می گویند او «با مسمومیت دارویی» در زندان نوشهر کشته شد.

ماه گذشته وکیل او گفته بود با وجود نقض حکم سه بار اعدام جواد روحی در دیوان عالی جمهوری اسلامی، این معترض زندانی «بلاتکلیف» مانده و پرونده‌اش میان چند شعبه دادگاه انقلاب پاسکاری شده بود.

مجید کاوه دوشنبه ۱۶ مرداد گفته بود «با گذشت بیش از دو ماه از نقض حکم اعدام» در حال حاضر تکلیف پرونده مشخص نشده و روال اداری آن «در یک سرگردانی عجیب» پی‌گیری می‌شود.

در گزارش ۲۰ دی خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه، جواد روحی، معترض ۳۵ ساله اهل آمل، «یکی از لیدرهای اصلی» اعتراضات نوشهر در روز یک‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۱ معرفی شد.

در پی آن، جواد روحی که شامگاه ۳۰ شهریور در نوشهر بازداشت شده بود، با انتساب اتهامات «افساد فی‌الأرض» و «محاربه» با ادعای «اخلال در نظم و امنیت جامعه، تحریک برخی از شهروندان به ایجاد ناامنی، اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی کشور، ارتداد از طریق هتک حرمت قرآن و آتش زدن آن و همچنین توهین به مقدسات» در شعبه یک دادگاه انقلاب اسلامی ساری به سه بار اعدام و هفت و نیم سال حبس تعزیری محکوم شد؛ اما در آغاز خرداد ۱۴۰۲ این حکم با تصمیم مستشار و معاون شعبه نهم دیوان عالی کشور نقض شد.

  پیام حمایت پیمان معادی از سعید روستایی

مجید کاوه، وکیل جواد روحی، در گفت‌وگویی با روزنامه شرق با تأکید بر «بلاتکلیفی این زندانی و بی‌توجهی به رأی دیوان عالی کشور» گفته بود: «محکومیت جواد روحى هم از باب حدود به مجازات افساد فى‌الأرض و محاربه، و هم از باب تعزیر به چندین فقره حبس به شرحى که در دادنامه آمده، با یکدیگر در تناقض بوده و از این نظر نیز قابل ابرام نیست.»

این حقوقدان، با تأکید بر «سرگردانی پرونده بعد از نقض حکم» گفت که پس از فرستادن پرونده به دادگستری شهرستان ساری، «با توجه به انحلال شعبه ویژه رسیدگی به جرائم در دادگاه انقلاب مرکز استان» و «با انقضای مهلت مأموریت آن»، پرونده این معترض برای رسیدگی در شعبه هم‌عرض به «دادگاه انقلاب شهرستان تنکابن» سپرده شد اما آن دادگاه خود را «صالح به رسیدگی ندانسته» و پرونده را به «شعبه یک دادگاه انقلاب شهرستان آمل ارجاع داده» و این دادگاه نیز خود را «صالح ندانسته» و «به شعبه اول دادگاه انقلاب ساری ارسال کرده» و در نهایت پرونده برای «تعیین دادگاه صالح به شعبه هشت دادگاه تجدید نظر استان مازندران ارجاع داده شده» و همچنان بلاتکلیف مانده است.

وکیل مدافع جواد روحی اضافه کرد که موکلش «بدون تبدیل قرار تأمین کیفری» بیش از «۳۱۵ روز» است که از «۳۰ شهریور ۱۴۰۱ تاکنون» در زندان نوشهر در «بازداشت موقت» بود.

کاوه راد ابراز امیدواری کرده بود که با تعیین شعبه دارای صلاحیت برای رسیدگی مجدد به پرونده موکلش، «امکان ارائه تقاضا» برای «تبدیل قرار تأمین کیفری» جواد روحی «از بازداشت موقت به سایر قرارهای تأمینی خفیف‌تر»، او آزاد شود.

جمهوری اسلامی تاکنون هفت تن از بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری نیمه دوم ۱۴۰۱ را اعدام کرده است. همچنین دو تبعه افغانستان در ارتباط با حمله به شاه‌چراغ در شیراز اعدام شده‌اند.

  یورگن لوکادیا، بازیکن میلیون یورویی پرسپولیس ایران را ترک کرد

در حالی که خطر اعدام همچنان برای شماری از معترضان بازداشت‌شده وجود دارد، مقامات امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی با انتساب حمله ۲۵ آبان در ایذه به مجاهد کورکور، برای او نیز حکم اعدام صادر کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

هم‌اکنون عضو خبرنامه پیام جوان شوید

Newsletter

همراهان پیام جوان