• Home
  • >
  • ایران و جهان
  • >
  • سیاست يكدست‌سازی بدنه آموزش عالی؛ ارگان مطبوعاتی صدا و سیما: دانشگاه‌ها بستری برای تربیت اپوزیسیون هستند!

سیاست يكدست‌سازی بدنه آموزش عالی؛ ارگان مطبوعاتی صدا و سیما: دانشگاه‌ها بستری برای تربیت اپوزیسیون هستند!

پیام جوان: در حالی که موج اخراج استادان «مخالف و منتقد» جمهوری اسلامی تداوم دارد،‌ ارگان مطبوعاتی صداوسیما دانشگاه را محلی برای تولید «اپوزیسیون» دانست و بر ادامه «پاکسازی‌ها» تاکید کرد. رئیس دانشگاه تهران هم مدعی شد که قطع همکاری با اساتید به‌خاطر «مشکلات اخلاقی» است نه مسائل سیاسی.

به نقل از صدای آمریکا و به گزارش ایلنا،‌ محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران که دو ماه قبل به خاطر تشکیل جلسه با نیروهای شب‌نظامی «حشدالشعبی» عراق و اعلام آمادگی پذیرش تحصیلی آنها در این دانشگاه مورد انتقاد شدید مردمی قرار گرفته بود در اظهار نظری درباره اخراج استادان از دانشگاه‌ها ادعا کرد :«من کاملا مطلع هستم که از ادامه همکاری برخی از این افراد به علت مشکلات اخلاقی و داشتن شاکی ممانعت به عمل آمده است، ولی در رسانه‌ها مدعی می‌شوند که قطع همکاری آنها به علت مسائل سیاسی بوده است.»

او بدون ارائه سندی برای ادعای خود مبنی بر «قطع همکاری با استادان به علت مشکلات اخلاقی» اضافه کرد: «هر از چند گاهی می‌شنویم که موضوع اخراج برخی اساتید در دانشگاه تهران مطرح می‌شود که چنین خبری اصلا صحت ندارد و حداقل در دوره دو ساله مدیریت اینجانب در دانشگاه تهران حتی یک مورد اخراج استاد نداشته‌ایم.»

این ادعای مقیمی نیز در حالی مطرح می‌شود که به تازگی اخراج هفت تن از اساتید دانشگاه دانشکده ادبیات دانشگاه تهران از جمله داریوش رحمانیان دانشیار گروه تاریخ این دانشکده مورد انتقاد شدید دانشجویان واقع شده است.

همزمان روزنامه جام‌جم ارگان مطبوعاتی صداوسیما دانشگاه را «بستری برای تربیت اپوزیسیون» خواند و از دولت خواست با قاطعیت بیشتر اساتید «منحرف» را اخراج کند.

  بررسی بازی Sekiro: Shadows Die Twice

این روزنامه نوشت: «دانشگاه در دهه‌های گذشته عملا به بستری برای تربیت نسلی اپوزیسیون در داخل تبدیل شده و در بیرون از مرزها نیز عملا برای جریان سرمایه‌داری نیروی متخصص تربیت کرده است ضمن آنکه مدت‌هاست دلسوزان کشور هشدار می‌دهند ادامه وضع موجود در دانشگاه، جز به افزایش شکاف در ارزش‌های انقلابی منتهی نمی‌شود. کما این‌که آمار مهاجرت گسترده دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی هم بر این امر صحه می‌گذارد و نشان می‌دهد نهاد دانشگاه در ایران در خدمت نیازهای کشورهای غربی و نه مسائل ایران است.»

روزنامه جام‌جم در ادامه از دولت خواست که با توجه به این «واقعیت»، با قاطعیت بیشتری مسیری که در پیش گرفته است را ادامه داده و نگذارد تا حضور «معدود چهره‌های خاص در دانشگاه‌ها»، دانشجویان را به سمت مسائل حزبی و جناحی یک جریان خاص منحرف کند.

روزنامه اعتماد، چاپ تهران، روز پنجشنبه نهم شهریور، در گزارشی درباره اخراج دهها تن از اساتید دانشگاه‌ها در روزهای اخیر و حدود سه هفته پیش از آغاز سال تحصیلی نوشت هنوز تعداد دقیق آنها مشخص نیست. این روزنامه، از این اخراج‌ها به عنوان سیاست «يكدست‌سازی بدنه آموزش عالی» نام برده است.

بر اساس گزارش‌ها، محسن برهانی، داريوش رحمانيان، آذين موحد، حسين علايی، علی شريفی‌زارچی، آمنه عالی، حميده خادمی، رضا صالحی‌اميری، رهام افغانی‌خراسكانی و محمدرضا نظری‌نژاد، وحید عیدگاه، لیلی ورهرام، جواد بشری، قاسم عزیزی، میلاد عظیمی، حسین مصباحیان و مهدی خویی، از جمله اساتیدی هستند که احكام بدوی شفاهی يا كتبی ممنوعيت از تدريس و یا انفصال از تدریس دريافت كرده‌اند.

اعتماد در گزارش خود با اشاره به آنچه «روزهای تلخ» برای بیش از ۱۵۰ دانشگاه ایران خواند، افزود: «يك‌دست‌سازی بدنه آموزش عالی، پروژه‌ای است كه با جديت در دولت سيزدهم دنبال می‌شود و اين كابينه برخلاف همتايانش در دولت‌های نهم و دهم، قصد آتش‌بس ندارد.»

  درخواست مدیران صداوسیما برای دریافت ۱۰۰۰ خودرو خارج از ضابطه

دیدگاهتان را بنویسید

هم‌اکنون عضو خبرنامه پیام جوان شوید

Newsletter

همراهان پیام جوان