• Home
  • >
  • ایران و جهان
  • >
  • نقش هند به عنوان شریک راهبردی ایالات متحده در مقابله با نفوذ جهانی چین

نقش هند به عنوان شریک راهبردی ایالات متحده در مقابله با نفوذ جهانی چین

پیام جوان: در حالی‌ که به‌گفته تحلیلگران، آمریکا و هند آماده می‌شوند تا روابط خود را به سطح نوینی گسترش دهند، نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند روز پنج‌شنبه با سخنرانی در جلسه مشترک کنگره، بر نقش هند به عنوان «شریک راهبردی» ایالات متحده در مقابله با نفوذ جهانی چین تاکید کرد.

به نقل از صدای آمریکا و به گزارش نشریه «هیل» که اخبار کنگره آمریکا را گزارش می‌کند، دولت بایدن با آغوش باز از مودی استقبال کرد؛ نخست‌وزیر هند نیز از ایالات متحده و هند به عنوان قدیمی‌ترین و بزرگترین دموکراسی‌ها نام برد و اهمیت مشارکت این دو کشور را برای آینده دموکراسی جهانی برجسته کرد.

هر چند برخی از قانونگذاران دموكرات، سخنرانی او را به دلیل نگرانی در مورد مسائل حقوق بشری که اقلیت مسلمان هند را تحت تاثیر قرار می‌دهد، تحریم کردند ولی با این حال، ایالات متحده، هند را متحدی حیاتی ـ در تنوع بخشیدن به زنجیره‌های تامین به دور از چین ـ برای مواد ضروری، مانند نیمه‌رسانه‌ها و مواد معدنی می‌داند.

نخست‌وزیر هند در صحن کنگره بر نیاز به زنجیره‌های تامین متنوع‌تر، انعطاف‌پذیرتر و قابل اعتمادتر تاکید کرد و هنگامی که آمریکا را «مهم‌ترین شریک دفاعی» هند نامید، مورد تشویق ایستاده حضار قرار گرفت. پیش از این نیز قانونگذاران هر دو حزب، قوانینی را برای تسریع فروش تسلیحات به هند و ساده‌سازی روند بازبینی پیشنهاد کرده بودند.

نارندرا مودی و جو بایدن طی یک نشست خبری مشترک توافقاتی از جمله خرید «پهپادهای مسلح» هند از ایالات متحده و «تولید مشترک» موتورهای جت جنگنده را اعلام کردند. مودی با تاکید بر اهمیت ثبات، نگرانی خود را در مورد رویارویی که بر منطقه اقیانوس هند و اقیانوس آرام سایه افکنده، ابراز کرد.

  Joe Biden announces he is running for president in 2020

پیش‌تر برخی از دموکرات‌ها در کنگره، همراه و همسو با گروه‌های حقوق بشری، از عملکرد نارندرا مودی در مورد رشد «ناسیونالیسم هندو»، خشونت بر مسلمانان و عقب‌نشینی از آزادی‌های مدنی انتقاد کرده بودند ولی با این حال، نخست‌وزیر هند تبعیض را رد کرد و در یک کنفرانس مطبوعاتی بر ارزش‌های دموکراتیک هند پافشاری کرد.

در حالی که سه قانونگذار مجلس نمایندگان، از جمله رشیده طالب، ایلهان عمر و الکساندریا اوکاسیو کورتز، سخنرانی مودی را تحریم کردند، بیش از ۷۰ قانونگذار از جو بایدن خواستند تا نگرانی‌های حقوق بشر و آزادی مطبوعات را با نخست‌وزیر هند در میان بگذارد.

مودی در حال حاضر برای گفت‌وگو با جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا در ایالات متحده به سر می‌برد؛ کاخ سفید این ملاقات را راهی برای تحکیم «یکی از شراکت‌های تعیین‌کننده عصر ما» می‌شمارد.

مودی از زمان نخست وزیری در سال ۲۰۱۴، پنج بار به ایالات متحده سفر کرده است، اما این سفر اولین سفر دولتی او با وضعیت دیپلماتیک کامل تاکنون بوده است.

نزدیک به دو میلیون و ۷۰۰ هزار هندی و هندی‌تبار در ایالات متحده زندگی می‌کنند. اتباع هندی تقریباً سه چهارم برنامه کارگران مهمان با مهارت بالا، و شمار چشمگیری از دانشجویان دانشگاه‌ها را در ایالات متحده تشکیل می‌دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

هم‌اکنون عضو خبرنامه پیام جوان شوید

Newsletter

همراهان پیام جوان