پیام جوان: روزنامه هممیهن با برشمردن چهار تعارض امنیتی «جدی» بین جمهوری اسلامی و طالبان در مطلبی «هشدارآمیز» نسبت به این موضوع نوشت که باید خطر طالبان جدی گرفته شود.
این روزنامه نزدیک به حزب کارگزاران که توسط دبیرکل سابق این حزب مدیریت میشود، یکی از چالشهای ایران در مقابل طالبان را نبودن فرماندهانی مانند احمدشاه مسعود در «پنجشیر» دانست تا با کمک به آن بتوان پیشروی طالبان را متوقف کرد.
به نقل از صدای آمریکا، به باور اکبر مختاری نویسنده این روزنامه چالش دوم «بحران آب» است. بحران آب نیز در ماههای اخیر به یکی از چالشهای دو کشور بدل شده است.
هشدار در مورد «بحران آب» زمانی از اهمیت بیشتری برخوردار میشود که بدانیم، شبکه خبری «بلومبرگ» پانزدهم مرداد ماه در گزارشی نوشت که «طالبان آماده جنگ آب با ایران» شده است و علاوه بر سربازان و بمبگذاران انتحاری، صدها وسیله نقلیه نظامی و تسلیحات باقیمانده از حضور ایالات متحده در افغانستان را در منطقه مستقر کردهاست.
بلومبرگ این مطلب را به نقل از «یک منبع که نخواست نامش فاش شود» اعلام کرده و از قول همان منبع نوشته است که توافق سال ١٩٧٣ دو کشور در مورد حقآبه هیرمند تفسیر پذیر است، زیرا بر اساس آن توافق، تامین آب باید در زمان خشکسالی «تعدیل» شود و هر دو کشور باید برای حل این مشکل «مذاکرات دیپلماتیک» انجام دهند.
از دیگر موارد امنیتی که این روزنامه نسبت به آن هشدار داده است بحران مهاجرانی است که با حاکم شدن طالبان به ایران مهاجرت کردهاند. افزایش تعداد مهاجران افغان به باور تحلیلگران جنگجویان طالبان را در زمان درگیری با ایران در موقعیت برتر قرار خواهد داد.
رئیس اسبق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در همین رابطه به روزنامه اینترنتی «فراز» گفته است که بیش از یک و نیم میلیون از کسانی که سابقه فعالیت نظامی در افغانستان داشتهاند پس از روی کار آمدن دوباره طالبان به ایران آمدهاند.
حشمت الله فلاحت پیشه بر این باور است روزانه ۱۰ هزار نفر به آمار مهاجرین افغان در ایران افزوده میشود. او تاکید کرده است که به از هر ۸ نفر شهروند ایرانی یک نفر مهاجر افغانستانی نیز در کشورمان زندگی میکند و «این آمار واقعی است.»
روزنامه هممیهن چهارمین «بحران امنیتی بسیار مهم» دیگر طالبان برای ایران را ناشی از وضعیت فعلی خود ایران دانسته است. وضعیت اقتصادی و سیاسی و بحرانهایی که جمهوری اسلامی برای مردم ایجاد کرده؛ حکومت مرکزی را در شکنندهترین حالت خود قرار داده است و همین موضوع میتواند به یک برگ برنده برای گروههایی مثل طالبان تبدیل شود.
این روزنامه در نهایت تاکید کرده که این موارد باید مسئولان ایرانی را به این اندیشه وادارد که سخنانی چون «جنبش اصیل منطقه» و «طالبان متفاوت»، سخنانی غیرقابل دفاع و غیرواقعی است.