• Home
  • >
  • ایران و جهان
  • >
  • بریتانیا احتمال دارد سپاه پاسداران را به عنوان سازمان تروریستی شناسایی کند

بریتانیا احتمال دارد سپاه پاسداران را به عنوان سازمان تروریستی شناسایی کند

پیام جوان: بیش از ۶۰ قانونگذار بریتانیایی در نامه‌ای به ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا، خواستند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به عنوان یک سازمان تروریستی شناسایی کند.

در این نامه که روز یکشنبه منتشر شد، قانونگذاران بریتانیایی با اشاره به درگیری‌های جاری در خاورمیانه، گفتند که شناسایی سپاه پاسداران به عنوان یک سازمان تروریستی «یک قدم عمده در راستای صلح، ثبات، و عدالت در منطقه و فراتر از آن خواهد بود.»

این نامه در حالی منتشر شد که وزارت امور خارجه بریتانیا در ماه‌های اخیر در حال بررسی این موضوع بوده است. یک مقام ارشد این وزارتخانه در دی‌ماه سال گذشته گفته بود که بریتانیا «فعالانه» در حال بررسی این موضوع است، اما هنوز تصمیم نهایی در این زمینه نگرفته است.

اگر بریتانیا سپاه پاسداران را به عنوان یک سازمان تروریستی شناسایی کند، این بدان معنا خواهد بود که عضویت در این گروه، شرکت در جلسات آن، و حمل نمادهایش در بریتانیا ممنوع خواهد بود.

ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۱۹ سپاه پاسداران را به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی شناسایی کرد. اتحادیه اروپا و کانادا نیز از جمله کشورهایی هستند که سپاه پاسداران را تحت تحریم‌های گسترده‌ای قرار داده‌اند.

سپاه پاسداران یک سازمان نظامی-حکومتی در ایران است که در سال ۱۳۵۷ پس از انقلاب اسلامی تأسیس شد. این سازمان از جمله نهادهای قدرتمند در جمهوری اسلامی ایران است و به دلیل دخالت در فعالیت‌های سیاسی و نظامی در داخل و خارج از ایران، همواره مورد انتقاد قرار گرفته است.

واکنش‌ها به درخواست قانونگذاران بریتانیایی

در واکنش به درخواست قانونگذاران بریتانیایی، برخی از مقامات جمهوری اسلامی ایران این اقدام را «سیاسی» و «غیرقانونی» خوانده‌اند.

  ریچارد برانسون، میلیاردر و کارآفرین بریتانیایی از تروریست نامیدن سپاه حمایت کرد

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در این باره گفته است: «این اقدام دولت بریتانیا اقدامی سیاسی و غیرقانونی است که با اهداف خصمانه و با انگیزه‌های خاص صورت گرفته است.»

وی همچنین گفته است که این اقدام «هیچ تأثیری بر اراده ملت ایران برای دفاع از امنیت و منافع ملی خود نخواهد داشت.»

با این حال، برخی از فعالان سیاسی و مدنی ایرانی از این اقدام قانونگذاران بریتانیایی استقبال کرده‌اند.

یکی از فعالان سیاسی ایرانی در این باره گفته است: «این اقدام یک گام مثبت در راستای مقابله با اقدامات تروریستی سپاه پاسداران است.»

وی همچنین گفته است که «امیدوارم سایر کشورهای جهان نیز به تبعیت از بریتانیا، سپاه پاسداران را به عنوان یک سازمان تروریستی شناسایی کنند.»

بر اساس گزارش VOA

دیدگاهتان را بنویسید

هم‌اکنون عضو خبرنامه پیام جوان شوید

Newsletter

همراهان پیام جوان