خشکسالی مطلق باتلاق جازموریان را به بیابان تبدیل کرد

پیام جوان: خشکسالی مطلق در جنوب کرمان باعث خشک شدن کامل باتلاق جازموریان شده است. این باتلاق که یکی از بزرگترین تالاب‌های ایران است، اکنون به بیابانی تبدیل شده است که در آن شترهای عشایر چرا می‌کنند.

بستر باتلاق جازموریان به کلی خشکیده و به بیابانی تبدیل شده است که در آن، شترهای عشایر چرا می‌کنند. این اتفاق در نتیجه خشکسالی بی سابقه در استان کرمان و سیستان و بلوچستان است.

وسعت باتلاق جازموریان ۳۵ هزار و ۳۹۰ کیلومتر مربع است. این باتلاق محل زندگی انواع گونه‌های جانوری و گیاهی است و نقش مهمی در حفظ تنوع زیستی منطقه دارد.

خشک شدن باتلاق جازموریان در ادامه روند از بین رفتن تالاب‌ها و منابع طبیعی در ایران است. تالاب گاوخونی در اصفهان نیز در سال جاری به طور کامل خشک شد.

در ایران حدود ۱۵۲ تالاب شناسایی شده است. تالاب‌ها برای تنوع زیستی حیاتی هستند. کارشناسان محیط‌زیستی می‌گویند ارزش اکولوژیک تالاب‌ها ۱۰ برابر جنگل‌ها و ۲۰۰ برابر زمین‌های زراعی است.

خشک شدن تالاب‌ها می‌تواند پیامدهای زیست‌محیطی، اقتصادی و اجتماعی گسترده‌ای داشته باشد. این امر می‌تواند باعث کاهش تنوع زیستی، کاهش درآمد جوامع محلی، و افزایش خطرات زیست‌محیطی مانند گردوغبار شود.

خشک شدن باتلاق جازموریان زنگ خطری برای آینده تالاب‌های ایران است. این امر نشان می‌دهد که خشکسالی و تغییرات آب و هوایی تهدیدی جدی برای تنوع زیستی و محیط‌زیست ایران است.

بر اساس گزارش VOA

  هازارد: نمی‌دانم فینال لیگ اروپا آخرین بازی‌ام برای چلسی خواهد بود یا نه

دیدگاهتان را بنویسید

هم‌اکنون عضو خبرنامه پیام جوان شوید

Newsletter

همراهان پیام جوان