• Home
  • >
  • زندگی
  • >
  • ارتباط بین افزایش مشکلات گوارشی با استرس مزمن

ارتباط بین افزایش مشکلات گوارشی با استرس مزمن

پیام جوان: ممکن است دچار درد معده و مشکلات گوارشی باشید بدون اینکه بدانید علت این عوارض چیست و ممکن است علائمتان را به غذاهایی که می‌خورید، نسبت دهید.

به گزارش فرتاک، استرس به خصوص استرس مزمن خطر مشکلات معده‌ای-روده‌ای یا گوارشی را افزایش می‌دهد.

استرس و اضطراب از علل شایع درد معده و علائم گوارشی دیگر هستند. استرس از طریق دستگاه عصبی بر دستگاه گوارشی تاثیر می‌گذارد و می‌تواند بر حرکت مواد غذایی در مجرای گوارش و تعادل باکتریایی روده تاثیر بگذارد. استرس همچنین باعث می‌شود افراد رفتارهای نادرستی از لحاظ خورد و خوراک داشته باشند، سیگار بکشند و/یا الکل و نوشیدنی‌های کافئین‌دار بنوشند- همه این عادات می‌تواند برانگیزاننده درد معده باشند.

روده‌ها پس از مغز منطقه‌ای است که بیشترین میزان اعصاب را دارد. به این اعصاب که جزئی از دستگاه عصبی خودمختار هستند و دستگاه عصبی روده‌ای نامیده می‌شوند- گاهی «مغز دوم» می‌گویند. سلول‌های عصبی که که در جدار مجرای گوارشی قرار دارند، به سلول‌های عضلانی پیام می‌دهند و مجموعه‌ای از انقباضات را باعث می‌شوند که غذا را در طول مجرای گوارشی به جلو می‌راند.

دستگاه عصبی روده‌ای با دستگاه عصبی مرکزی در ارتباط است و به این ارتباط اصطلاحا «محور مغز روده» می‌گویند. این ارتباط توضیح می‌دهد که چرا استرس باعث مشکلات گوارشی می‌شود.

استرس ممکن است خطر دچار شدن به این بیماری‌ها را افزایش دهد یا علائم آنها را تشدید کند:

آروغ زدن
سوزش سر دل، ریفلاکس محتویات اسیدی معدی به درون مری (GERD)
تهوع و استفراغ
اسهال
یبوست
اولسر یا زخم معده
بیماری التهابی روده (IBD) و نشانگان روده تحریک‌پذیر (IBS)

  آیا ارتباطی بین استرس و افسردگی با خطر ابتلا به سرطان وجود دارد؟

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

هم‌اکنون عضو خبرنامه پیام جوان شوید

Newsletter

همراهان پیام جوان