• Home
  • >
  • ایران و جهان
  • >
  • ارزیابی ارتش آمریکا از پلتفرم‌هایی که برای مقابله با تهدیداتی مانند پهپادهای «شاهد-۱۳۶ ایران» مناسب هستند

ارزیابی ارتش آمریکا از پلتفرم‌هایی که برای مقابله با تهدیداتی مانند پهپادهای «شاهد-۱۳۶ ایران» مناسب هستند

پیام جوان: ارتش ايالات متحده و نیروی هوایی سنتکام در حال آماده‌سازی نسخه نهایی برنامه‌ای هستند که به کاربران گوشی‌های هوشمند اجازه می‌دهد تا با گرفتن دوربین‌های خود به سمت آسمان، پهپادها را رهگیری کنند.

بر اساس گزارش صدای آمریکا، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا (سنتکام) به المانیتور گفت: «این برنامه تصاویر، داده‌های مکانی و هندسي را به سرور نظامی مرکزی منتقل می‌کند، جایی که هوش مصنوعی اطلاعات را با مرکز داده‌ها مقایسه و به شناسایی پهپاد و پیش‌بینی مسیر آن کمک کند.»

ژنرال مایکل کوریلا گفت: «این برنامه قادر است پهپادهای شناسایی را رهگیری کند. نیروهای آمریکایی در حال حاضر در پایگاه‌های خود این برنامه را آزمایش کرده و آن را در تمرینات «ردسندز» در ماه گذشته آزمايش كرده اند.»

سه سال پس از آن که پنتاگون یک واحد تخصصی برای بررسی فناوری ضدپهپادی راه‌اندازی کرد، ارتش در حال ارزیابی پلتفرم‌هایی است که برای مقابله با تهدیداتی مانند پهپادهای «شاهد-۱۳۶ ایران» مناسب هستند.

ماه گذشته نیروهای سنتکام در مانوری مشترک با نیروهای عربستان یک عملیات شبیه‌سازی شده را برای مقابله با حملات پهپادی جمهوری اسلامی انجام دادند.

فرمانده سنتکام امیدوار است که بتواند این فن‌آوری را با هم‌پیمانان نظامی آمریکا به اشتراک بگذارد و در نهایت این نرم‌افزار را برای استفاده عمومی در کشورهای خاورمیانه منتشر کند.

مقامات سنتکام قصد دارند کنترل فرماندهی خود را مجهز به هوش مصنوعی کنند تا به فرماندهان در اولویت‌بندی اهداف کمک کند، البته ابتدا نیاز است بهترین سلاح ضدپهپادی را با عملکردی مناسب‌تر در شرایط خاص شناسایی کنند.

در ماه نوامبر، دولت ایالات متحده اولین فروش سامانه‌های ضدپهپادی ساخت آمریکا را به قطر در خاورمیانه تایید کرد.

  یک خاطر آسوده با رزرو بلیط هواپیما

«رد سندز» تنها یکی از چندین طرحی است که توسط فرماندهی جدید سنتکام برای مقابله با حملات پهپادی جمهوری اسلامی در نظر گرفته شده است و نیروهای آمریکایی و متحدین خاورمیانه‌ای آمریکا این قبیل فناوری‌های نوظهور را در همراهی با پنتاگون برای مدرنیزه شدن در رقابت استراتژیک با چین و روسیه، آزمایش می‌کنند.

با توجه به این که جمهوری اسلامی در حال حاضر، یکی از بزرگ‌ترین نیروهای پهپادی و موشکی در منطقه خاورمیانه محسوب می‌شود، این قبیل برنامه‌ها قرار است با جبران کمبودهای نظامی آمریکا در منطقه، بحران اعتماد در پایتخت‌های کشورهای حاشیه خلیج فارس درباره تعهد واشنگتن به امنیت آن‌ها در برابر ایران را مرتفع کند.

به همین دلیل، کوریلا، فرمانده جدید سنتکام، خاورمیانه را به عنوان محل مناسبی برای آزمایش ابزارهای جدید در رقابت نظامی، به ویژه در مورد سلاح‌های بدون سرنشین می‌بیند.

دیدگاهتان را بنویسید

هم‌اکنون عضو خبرنامه پیام جوان شوید

Newsletter

همراهان پیام جوان