مصر خواستار ایجاد چارچوب امنیتی مشترک میان کشورهای عربی شد

پیام جوان: بدر عبدالعاطی، وزیر امور خارجه مصر، در نشست شورای اتحادیه عرب در قاهره پیشنهاد ایجاد یک چارچوب امنیتی مشترک میان کشورهای عربی را مطرح کرد. او گفت مصر آماده است با همکاری اتحادیه عرب و کشورهای عضو، چارچوبی جامع برای تعیین حوزه‌های همکاری، سازوکارهای هماهنگی و نحوه واکنش به بحران‌ها تدوین کند.

عبدالعاطی اظهار داشت که این ترتیبات می‌تواند بر پایه پیمان دفاع مشترک عربی و تصمیم‌های پیشین اتحادیه عرب شکل بگیرد، اما در عین حال باید حاکمیت ملی و استقلال تصمیم‌گیری کشورهای عضو را محترم بشمارد. این پیشنهاد در شرایطی مطرح شده که تنش‌های منطقه‌ای و نگرانی‌های امنیتی میان کشورهای عربی افزایش یافته است.

وزیر امور خارجه مصر همچنین حملات جمهوری اسلامی ایران به کشورهای عربی را محکوم کرد و بر همبستگی قاهره با کشورهای حوزه خلیج فارس، اردن و عراق تأکید کرد. او در عین حال خواستار کاهش تنش‌ها و بازگشت به مسیر دیپلماسی شد تا از گسترش دامنه درگیری‌ها در منطقه جلوگیری شود.

عبدالعاطی همچنین اعلام کرد که قاهره از ازسرگیری مذاکرات میان آمریکا و جمهوری اسلامی ایران بر اساس تفاهم‌نامه خردادماه حمایت می‌کند. او بر ضرورت تضمین آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز و دریای سرخ نیز تأکید کرد و حفظ امنیت مسیرهای دریایی را از اولویت‌های مهم منطقه دانست.

در حاشیه این نشست، فؤاد حسین، معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه عراق، با عبدالعاطی دیدار و درباره پیامدهای درگیری‌های منطقه‌ای بر اقتصاد کشورهای منطقه، تجارت جهانی و امنیت دریانوردی گفت‌وگو کرد. این دیدار و پیشنهاد مصر برای ایجاد چارچوب امنیتی مشترک، نشان‌دهنده تلاش کشورهای عربی برای هماهنگی بیشتر در برابر بحران‌های امنیتی و پیامدهای اقتصادی درگیری‌های جاری است.