اخراج دو وابسته نظامی جمهوری اسلامی از قطر در پی حمله موشکی به تأسیسات گاز

پیام جوان:

وزارت خارجه قطر اعلام کرد دو وابسته نظامی سفارت جمهوری اسلامی در دوحه باید ظرف ۲۴ ساعت خاک قطر را ترک کنند. این تصمیم پس از حمله موشکی جمهوری اسلامی به یکی از مهم‌ترین مراکز تولید گاز طبیعی مایع در این کشور گرفته شد.

وزارت خارجه قطر در پیامی در شبکه‌های اجتماعی اعلام کرد وابسته نظامی و وابسته امنیتی سفارت جمهوری اسلامی، به همراه کارکنان دفاتر وابسته به آن‌ها، «عنصر نامطلوب» اعلام شده‌اند و باید حداکثر ظرف ۲۴ ساعت خاک این کشور را ترک کنند.

این اقدام پس از آن صورت گرفت که جمهوری اسلامی به زیرساخت‌های انرژی در کشورهای حوزه خلیج فارس حمله کرد. در پی این حملات، آتش‌سوزی‌هایی در برخی تأسیسات مهم انرژی در قطر رخ داد و سامانه‌های دفاعی در عربستان سعودی نیز چند موشک را رهگیری کردند.

وزارت کشور قطر اعلام کرد پس از حمله جمهوری اسلامی، شهر صنعتی راس لفان دچار آتش‌سوزی شده است. این شهر میزبان بزرگ‌ترین تأسیسات تولید گاز طبیعی مایع در جهان است.

شرکت قطرانرژی، دومین صادرکننده بزرگ گاز طبیعی مایع در جهان، نیز اعلام کرد تأسیسات اصلی گاز این شرکت در پی حمله جمهوری اسلامی دچار «خسارت گسترده» شده است.

این شرکت در بیانیه‌ای گفت: «تیم‌های واکنش اضطراری بلافاصله برای مهار آتش‌سوزی‌ها اعزام شدند، زیرا خسارت‌های گسترده‌ای به آن‌ها وارد شده است. همه کارکنان شناسایی شده‌اند و تاکنون گزارشی از تلفات انسانی دریافت نشده است.»

به گفته مقام‌های قطری، این حمله با شلیک پنج موشک بالستیک انجام شده است. وزارت کشور قطر اعلام کرد نیروهای دفاع مدنی توانسته‌اند در مرحله نخست آتش‌سوزی در راس لفان را مهار کنند و هیچ مصدومی گزارش نشده است.

وزارت خارجه قطر این حملات را «نقض آشکار حاکمیت این کشور و تهدید مستقیم امنیت ملی آن» توصیف کرد. این کشور بار دیگر از جمهوری اسلامی خواست از هدف قرار دادن تأسیسات غیرنظامی و زیرساخت‌های انرژی خودداری کند.

در این بیانیه همچنین آمده است که جمهوری اسلامی با ادامه حملات علیه قطر و کشورهای همسایه «رویکردی غیرمسئولانه» در پیش گرفته که امنیت منطقه را تضعیف می‌کند و صلح بین‌المللی را به خطر می‌اندازد.

وزارت خارجه قطر هشدار داد که سیاست‌های تنش‌زای جمهوری اسلامی منطقه را «به سوی پرتگاه» سوق می‌دهد و دوحه در برابر چنین تهدیدهایی تردید نخواهد کرد.

راس لفان که حدود ۸۰ کیلومتر در شمال دوحه قرار دارد، یکی از مهم‌ترین مراکز صنعت انرژی در منطقه است و میزبان شماری از شرکت‌های بین‌المللی فعال در حوزه گاز و انرژی به شمار می‌رود.