• Homepage
  • >
  • ایران و جهان
  • >
  • دیده‌بان حقوق بشر: خطر اجرای حکم قطع انگشتان سه زندانی در ایران

دیده‌بان حقوق بشر: خطر اجرای حکم قطع انگشتان سه زندانی در ایران

پیام جوان: دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرده که جمهوری اسلامی ایران در آستانه اجرای احکام قطع انگشتان سه زندانی به نام‌های هادی رستمی، مهدی شریفیان و مهدی شاهیوند قرار دارد. این نهاد هشدار داده که این مجازات‌ها ممکن است از روز جمعه ۲۲ فروردین در زندان مرکزی ارومیه به اجرا درآید. این سه نفر در سال ۱۳۹۶ به اتهام سرقت چند منزل مسکونی بازداشت و پس از محاکمه‌ای که به گفته نهادهای حقوق بشری غیرمنصفانه بوده، به قطع چهار انگشت دست راست محکوم شده‌اند.

بر اساس گزارش دیده‌بان حقوق بشر و همچنین عفو بین‌الملل، متهمان در طول مراحل بازجویی دسترسی مناسب به وکیل نداشتند و تحت شکنجه و بدرفتاری‌های شدید مانند ضرب‌وشتم، شلاق و آویزان شدن از مچ دست، مجبور به اعتراف علیه خود و یکدیگر شدند. این اعترافات در نهایت مبنای صدور حکم دادگاه قرار گرفت، در حالی‌که بعدها از سوی خود متهمان پس گرفته شدند. دیده‌بان حقوق بشر تأکید کرده که این مجازات‌ها مصداق بارز شکنجه هستند و برخلاف تعهدات بین‌المللی ایران محسوب می‌شوند.

این نهاد حقوق بشری همچنین هشدار داده که اجرای چنین احکامی مسئولیت کیفری برای تمامی عوامل دخیل، از جمله پزشکان مشارکت‌کننده در اجرای مجازات، ایجاد خواهد کرد. ایران یکی از معدود کشورهایی است که همچنان به مجازات‌هایی مانند شلاق و قطع عضو متوسل می‌شود؛ مجازات‌هایی که طبق حقوق بین‌الملل، بی‌رحمانه و غیرانسانی و به طور کامل ممنوع هستند. در کنار این سه نفر، دو زندانی دیگر نیز در زندان ارومیه با خطر اجرای حکم مشابه مواجه‌اند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

آرشیو مقالات پیام جوان

همراهان پیام جوان