تاثیر منفی بحران اقتصادی بر تحصیل کودکان و نوجوانان در ایران؛ تعداد دانش‌آموزان شهر تهران کاهش یافته است

پیام جوان:

استاندار تهران روز شنبه ۲۵ مهر از کاهش شمار دانش‌آموزان مدارس شهر تهران در سال تحصیلی جدید نسبت به سال گذشته خبر داد و علت این کاهش را شرایط اقتصادی و «وضعیت اتباع غیرایرانی» عنوان کرد.

به گفته محمدصادق معتمدیان، در سال تحصیلی ۱۴۰۵ تعداد یک میلیون و ۸۱۷ هزار دانش‌آموز برای ادامه تحصیل در مدارس پایتخت ثبت‌نام کرده‌اند، که این آمار نسبت به سال گذشته کاهشی ۷ هزار نفری را نشان می‌دهد. این در حالیاست که در همین زمان ۱۷ هزار نفر به تعداد دانش‌آموزان حاضر در مدارس شهرستان‌های استان تهران افزوده شده است.

این مقام دولت جمهوری اسلامی کاهش شمار دانش‌آموزان پایتخت را ناشی از شرایط اقتصادی و وضعیت اتباع خارجی دانست و افزود فشارهای اقتصادی بر خانواده‌ها و اجبار آنها به مهاجرت از پایتخت و حاشیه‌نشینی و همچنین تغییر جمعیتی اتباع غیرایرانی در شهرستان‌های استان تهران از دیگر عوامل این تفاوت آماری است.

محمدصادق معتمدیان، استاندار تهران، در بخش دیگری از سخنان خود استان تهران را در رتبه ۲۸ سرانه آموزشی کشور اعلام و خاطرنشان کرد این استان در حال حاضر با کمبود ۹ هزار کلاس و ۶۳۸ مدرسه روبرو است. در عین حال، شهرداری تهران به تعهد خود برای ساخت ۸۰ مدرسه عمل نکرده است.

گزارش‌های میدانی رسیده به صدای آمریکا پیش از آغاز سال تحصیلی جدید نشان داد بسیاری از دانش‌آموزان به علل مختلف از جمله بحران اقتصادی جاری در ایران از حضور در مدرسه برای سال تحصیلی پیش‌ رو منصرف شده و ترک تحصیل کرده‌اند.

بر اساس این گزارش‌ها، تحصیل در مدرسه بسیار پرهزینه شده، و فروش لوازم‌التحریر نیز نسبت به سال‌های قبل افت بسیار زیادی داشته است. تمام این موارد دست به دست هم داده تا به تدریج از تعداد دانش‌آموزان ایرانی کاسته شود.

این در حالی است که مجتبی خامنه‌ای، رهبر دیده‌نشده جمهوری اسلامی، ششم مهر‌ در پیامی مکتوب مدعی شد: «عده‌ای امروز جمهوری اسلامی را ابرقدرت چهارم دنیا می‌دانند، اما بر اساس محاسبات الهی، ما قدرت اول جهان هستیم.»

Facebook
Twitter
LinkedIn