پیام جوان: بر اساس گزارش سیانان و تحقیقات دکتر ماریپیر سنتآنژ از دانشگاه کلمبیا، نوع غذایی که در طول روز مصرف میکنیم میتواند نقش مهمی در کیفیت خواب شبانه داشته باشد. در کتاب جدید او، «بهتر بخور، بهتر بخواب»، آمده است که برخی غذاها از طریق تأثیر بر تولید ملاتونین ــ هورمونی که چرخه خواب و بیداری را تنظیم میکند ــ میتوانند به بهبود خواب کمک کنند. برای تولید این هورمون، بدن به اسیدآمینهای به نام تریپتوفان نیاز دارد که تنها از طریق تغذیه تأمین میشود.
با این حال، کارشناسان تغذیه هشدار میدهند که مصرف یک ماده غذایی خاص درست پیش از خواب، تأثیر معجزهآسا ندارد. بهترین روش، پیروی از یک رژیم غذایی متعادل در طول روز است. رژیمهای مبتنی بر غذاهای کامل، گیاهی، پرفیبر و کمچرب، مانند رژیم مدیترانهای، میتوانند بهطور مؤثری خطر بیخوابی را کاهش دهند. مواد غذایی غنی از روی، منیزیم، فولات و ویتامینهای گروه B مانند بادام، عدس، موز، دانه چیا و ماهی تن از جمله منابع مؤثر برای بهبود خواب هستند.
کارشناسان تأکید دارند که مصرف غذاهای مغذی بسیار مؤثرتر و ایمنتر از مکملهای غذایی است، زیرا جذب مواد از غذا طبیعیتر و ترکیبی از مواد مغذی در کنار یکدیگر، تأثیر بالاتری دارد. افراد میتوانند با ایجاد تغییرات کوچک، مانند افزودن سبزیجات یا حبوبات به وعده صبحانه یا ناهار، مسیر بهبود خواب خود را آغاز کنند. البته برای افرادی که دچار اختلالات جدی خواب هستند، این اقدامات باید در کنار درمان پزشکی و مشورت با متخصص انجام شود.