هشدار وزارت دادگستری آمریکا به ایالت‌ها: عدم گزارش مهاجران غیرقانونی موجب قطع بودجه‌های میلیاردی رفاهی خواهد شد

پیام جوان: وزارت دادگستری ایالات متحده هشدار داده است که در صورت عدم گزارش هویت مهاجران غیرقانونی شناسایی‌شده به مقامات فدرال، ایالت‌های این کشور با خطر از دست دادن میلیاردها دلار بودجه رفاهی مواجه خواهند شد. بر اساس بیانیه جدید این وزارتخانه، تفسیری حقوقی مورد بازنگری قرار گرفته است که به موجب آن، تمامی نهادها و آژانس‌های دولتی در ایالت‌های مشارکت‌کننده در دو برنامه کمک‌های عمومی فدرال، موظف به گزارش‌دهی درباره مهاجران فاقد مدارک قانونی هستند.

این تصمیم جدید به‌طور ویژه ایالت‌های دریافت‌کننده بودجه «کمک موقت به خانواده‌های نیازمند» (TANF) و همچنین ایالت‌های تحت پوشش توافق‌نامه‌های «درآمد تامین اجتماعی مکمل» (SSI) را هدف قرار می‌دهد. در گذشته، دولت فدرال تنها از دفاتر ایالتی که مستقیماً این برنامه‌ها را مدیریت می‌کردند انتظار گزارش‌دهی داشت، اما تحت تفسیر جدید، اطلاعات موجود در هر بخش از دولت یک ایالت می‌تواند تعهد گزارش‌دهی را فعال کند.

جاشوا کرادوک، معاون دستیار دادستان کل ایالات متحده، با دفاع از این بازنگری اعلام کرد که وزارت دادگستری تعهد جدیدی ایجاد نکرده، بلکه در حال احیای معنای اصلی قانونی است که کنگره در سال ۱۹۹۶ تصویب کرده بود. مقامات قضایی تأکید کرده‌اند که کنگره گزارش‌دهی را به عنوان شرطی برای مشارکت ایالت‌ها در این برنامه‌ها تعیین کرده بود تا قوانین مهاجرتی فدرال تقویت شوند.

بر اساس اسناد منتشر شده، تفسیر قبلی که در سال ۱۹۹۸ صادر شده بود، به اشتباه واژه «ایالت» را صرفاً به آژانس‌های خاص مجری برنامه‌های رفاهی محدود می‌کرد. با این حال، نظر حقوقی جدید این محدودیت را لغو کرده و تصریح می‌دارد که اصطلاح «ایالت» شامل کل بدنه دولت ایالتی و تمامی نهادها و زیرمجموعه‌های تابعه آن می‌شود و همگی ملزم به رعایت این قانون هستند.

علاوه بر این، تعریف نحوه «اطلاع» یک آژانس ایالتی از حضور غیرقانونی افراد نیز گسترش یافته است؛ به طوری که دیگر نیازی به صدور حکم رسمی اخراج از سوی مراجع مهاجرتی نیست. اکنون اطلاعات مندرج در سوابق وزارت امنیت میهن، مدارک مهاجرتی منقضی‌شده یا حتی خوداظهاری صریح افراد مبنی بر ورود غیرقانونی، می‌تواند به عنوان مدرک کافی برای گزارش‌دهی تلقی شود.

با توجه به اینکه بودجه سالانه طرح TANF بالغ بر ۱۶.۴ میلیارد دلار و مزایای فدرال طرح SSI بیش از ۶۰ میلیارد دلار است، این تغییر سیاست می‌تواند پیامدهای مالی سنگینی برای ایالت‌ها داشته باشد. این موضوع به‌ویژه ایالت‌هایی مانند واشنگتن را که به مهاجران فاقد مدرک اجازه دریافت گواهینامه رانندگی یا ثبت‌نام در دانشگاه‌های دولتی را می‌دهند، با چالش‌های جدی و احتمال قطع بودجه‌های کلان مواجه خواهد کرد.