هشدار بی‌سابقه ایران‌خودرو به دولت: توقف تولید در صورت عدم تایید قیمت‌ها

پیام جوان: قائم‌مقام شرکت ایران‌خودرو در اظهاراتی بی‌سابقه به دولت هشدار داده است که در صورت عدم تایید قیمت‌های جدید محصولات این شرکت، تولید خودرو متوقف خواهد شد. این اولتیماتوم در پی مناقشات فزاینده بر سر قیمت‌گذاری خودرو و در بحبوحه افزایش چشمگیر هزینه‌های تولید مطرح شده است.

جمشید ایمانی، قائم‌مقام ایران‌خودرو، افزایش شدید نرخ ارز و رشد ۸۱ درصدی هزینه نهاده‌های تولید از مهرماه سال جاری را دلایل اصلی این وضعیت عنوان کرده است. او تاکید کرد که بسیاری از فروش‌های پیشین بر مبنای نرخ ارز پایین‌تر صورت گرفته، در حالی که تولیدکنندگان اکنون مجبور به تامین ارز با نرخ‌های بسیار بالاتر هستند. به گفته وی، حدود ۴۰ تا ۴۵ درصد از محصولات ایران‌خودرو در حال حاضر “زیر خط ضرر” به فروش می‌رسند.

این اظهارات در حالی بیان می‌شود که پیش از این، ایران‌خودرو از افزایش ۳۰ تا ۶۰ درصدی قیمت محصولات خود خبر داده بود که با واکنش شدید نهادهای دولتی مواجه شد. دادستانی تهران به سرعت وب‌سایت فروش این شرکت را مسدود و سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز افزایش قیمت‌ها را غیرقانونی و مغایر با مقررات دانست. این مناقشه در شرایطی رخ می‌دهد که اقتصاد ایران با کاهش شدید ارزش پول ملی و نوسانات ارزی دست و پنجه نرم می‌کند و افزایش بهای کالاها فشار مضاعفی بر مصرف‌کنندگان وارد آورده است.

قائم‌مقام ایران‌خودرو همچنین اعلام کرده است که این شرکت برای ادامه فعالیت تا پایان سال به حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان منابع مالی نیاز دارد و در صورت تداوم وضعیت فعلی، بخش قابل توجهی از این رقم به زیان تبدیل خواهد شد. این وضعیت می‌تواند عواقب جدی برای صنعت خودروی کشور و بازار مصرف به دنبال داشته باشد، به ویژه در شرایطی که گرانی و کاهش قدرت خرید پیش‌تر نیز جرقه اعتراضات مردمی را در بازارهای کشور زده بود.