افزایش شمار دانشجویان اخراجی دانشگاه صنعتی شریف به ۱۰ نفر با صدور احکام جدید انضباطی

پیام جوان: کمیته انضباطی دانشگاه صنعتی شریف در ادامه‌ برخوردهای انضباطی با دانشجویان، برای سه دانشجوی دیگر این دانشگاه حکم بدوی اخراج صادر کرد. با صدور این احکام جدید، شمار کل دانشجویانی که در ماه‌های اخیر از این دانشگاه صنعتی و معتبر کشور حکم اخراج دریافت کرده‌اند، به ده نفر افزایش یافته است.

بر اساس گزارش‌های منتشرشده از سوی تشکل‌های دانشجویی، آریانا کوچکی دانشجوی مقطع کارشناسی مهندسی صنایع، علی علیرضایی دانشجوی رشته علوم ریاضی و آرش حاتمی دانشجوی رشته فیزیک، سه دانشجویی هستند که به تازگی مشمول این تصمیمات و احکام سختگیرانه انضباطی شده‌اند.

جزئیات احکام صادرشده نشان می‌دهد که آریانا کوچکی و آرش حاتمی علاوه بر دریافت حکم اخراج، با محرومیت یک‌ساله از تحصیل در تمامی دانشگاه‌های سراسر کشور مواجه شده‌اند. این در حالی است که برای علی علیرضایی حکم سنگین‌تری صادر شده که شامل اخراج و پنج سال محرومیت از تحصیل در کلیه مراکز آموزش عالی کشور است.

پیش از صدور این احکام جدید، کمیته انضباطی دانشگاه صنعتی شریف برای هفت دانشجوی دیگر نیز احکام مشابهی مبنی بر اخراج صادر کرده بود که این امر نشان‌دهنده تشدید فشارهای انضباطی بر بدنه دانشجویی این دانشگاه در دوره اخیر است.

در میان پرونده‌های قبلی، حکم اخراج رضا دالمن پس از طی مراحل قانونی به تأیید نهایی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رسیده و جنبه اجرایی پیدا کرده است؛ با این حال، احکام صادره برای سایر دانشجویان معترض همچنان در مرحله بدوی بوده و امکان تجدیدنظرخواهی در آن‌ها وجود دارد.

ناظران و فعالان دانشجویی بر این باورند که صدور پیاپی این‌گونه احکام سنگین انضباطی، در چارچوب رویکردهای امنیتی و تقابلی با اعتراضات دانشجویی در دانشگاه‌های مختلف کشور صورت می‌گیرد و هدف از آن کنترل فضای پویای دانشگاه‌ها و ممانعت از شکل‌گیری مجدد تجمعات اعتراضی است.