گسترش دامنه حملات هوایی آمریکا به عمق خاک ایران؛ هدف‌گیری تاسیسات موشکی و هوافضای سپاه

پیام جوان: ایالات متحده آمریکا طی دو هفته اخیر با اجرای حملات هوایی تنبیهی علیه مواضع جمهوری اسلامی ایران، به تدریج دامنه عملیات خود را گسترش داده است. بر اساس گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این حملات هوایی جدید به مرور زمان شباهت بیشتری به موج‌های اولیه آغاز یک جنگ تمام‌عیار پیدا کرده‌اند؛ هرچند کارشناسان معتقدند که شدت و گستردگی کارزار فعلی هنوز به سطح درگیری‌های دور نخست که در اسفندماه سال گذشته آغاز شده بود، نرسیده است.

در جریان دور اول درگیری‌ها که از نهم اسفندماه آغاز شد، ایالات متحده و اسرائیل تنها در ۱۰۰ ساعت نخست، صدها هدف نظامی استراتژیک را در سراسر ایران مورد حمله قرار دادند که منجر به کشته شدن مقامات ارشد جمهوری اسلامی شد. با این حال، در دور جدید حملات که وارد سومین روز خود شده است، نیروهای آمریکایی اهدافی را در عمق بیشتری از خاک ایران هدف قرار داده‌اند که نشان‌دهنده تغییر ملموس در استراتژی نظامی واشنگتن است.

گزارش‌های دریافتی نشان می‌دهند که دست‌کم دو حمله هوایی به یک تأسیسات کلیدی متعلق به نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در استان خوزستان اصابت کرده است. گفته می‌شود این مرکز نظامی نقش مهمی در هدایت و پشتیبانی حملات موشکی و پهپادی علیه پایگاه‌های ایالات متحده در منطقه ایفا می‌کرده و از همین رو به عنوان یکی از اهداف اصلی در بانک اهداف نیروهای آمریکایی قرار گرفته است.

بر خلاف دور اول جنگ که پایتخت ایران هدف صدها حمله هوایی سنگین عمدتاً از سوی اسرائیل قرار گرفت، در کارزار جدید، منطقه تهران تا کنون تنها دو بار هدف قرار گرفته است. در یکی از این حملات که در اواخر تیرماه انجام شد، مجتمع نظامی حساس «خجیر» در نزدیکی تهران که از مراکز اصلی تولید موشک‌های بالستیک ایران به شمار می‌رود، هدف قرار گرفت و پس از آن نیز یک سایت موشکی دیگر در حومه پایتخت منهدم شد.