وداع تاریخی لیونل مسی با تیم ملی آرژانتین پس از دو دهه افتخارآفرینی

پیام جوان: لیونل مسی، کاپیتان نام‌آور تیم ملی آرژانتین، شامگاه سه‌شنبه برای آخرین بار پیراهن تیم ملی کشورش را بر تن می‌کند و در دیداری دوستانه مقابل بنین در ورزشگاه مونومنتال بوئنوس‌آیرس، به بیش از دو دهه حضور در عرصه فوتبال ملی پایان می‌دهد. فدراسیون فوتبال آرژانتین این مسابقه را شبی توصیف کرده که هیچ‌кого نمی‌خواهد به پایان برسد و آن را رویدادی فراتر از یک مسابقه ورزشی می‌داند. مسی پیش از این دیدار احساسی، با انتشار تصاویری از آخرین تمرین‌های خود نوشت که دلتنگ این لحظات ویژه خواهد شد.

این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که آرژانتین در فینال جام جهانی ۲۰۲۶ با نتیجه یک بر صفر مغلوب اسپانیا شد و نتوانեց عنوان قهرمانی خود را دفاع کند. پس از این شکست، مسی در روز نهم شهریورماه بازنشستگی خود از بازی‌های ملی را اعلام کرد، اما با دعوت رسمی فدراسیون فوتبال کشورش پذیر1فت تا برای انجام یک وداع شایسته، یک بار دیگر در خاک وطن به میدان برود.

رویارویی با بنین، دویست‌وهشتمین بازی ملی این اسطوره تکرارنشدنی خواهد بود. او با به ثمر رساندن ۱۲۵ گل برای آرژانتین، رکورددار مطلق بیشترین بازی و گل زده در تاریخ فوتبال ملی کشورش است. همچنین، حضور او در شش دوره رقابت‌های جام جهانی، رکوردی مشترک را با کریستیانو رونالدو برای او به ارمغان آورده است.

مسیر ورزشی مسی با تیم ملی همواره با موفقیت محض همراه نبود و او پس از شکست در فینال کوپا آمریکا ۲۰۱۶ مقابل شیلی، برای مدتی از حضور در میادین ملی کناره‌گیری کرد. با این حال، او چند هفته بعد به ترکیب تیم بازگشت و با هدایت لیونل اسکالونی، درخشان‌ترین دوران تاریخ فوتبال آرژانتین را رقم زد.

دوران طلایی مسی با تیم ملی شامل قهرمانی در کوپا آمریکای سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۴ و همچنین فینالیسیما در سال ۲۰۲۲ بود، اما نقطه اوج این مسیر پرفرازونشیب، فتح جام جهانی ۲۰۲۲ قطر محسوب می‌شود. او در جام جهانی ۲۰۲۶ نیز با به ثمر رساندن هشت گل و ثبت چهار پاس گل، تیمش را تا دیدار پایانی هدایت کرد.

پایان دوران ملی به معنای خداحافظی کامل این فوق‌ستاره از مستطیل سبز نیست و او همچنان به فعالیت حرفه‌ای خود در باشگاه اینتر میامی آمریکا ادامه خواهد داد. با این وجود، مسابقه سه‌شنبه نقطه پایانی بر یکی از درخشان‌ترین و پرافتخارترین کارنامه‌های ملی در تاریخ فوتبال جهان خواهد بود.