• Home
  • >
  • زندگی
  • >
  • ارتباط آلودگی هوا با افزایش ریسک نابینایی

ارتباط آلودگی هوا با افزایش ریسک نابینایی

محققان دانشگاه کالج لندن دریافتند افراد ساکن در آلوده‌ترین مناطق حداقل ۸ درصد بیشتر مبتلا به دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن می‌شوند.

«پال فاستر»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «ما خطر دیگر سلامتی ناشی از آلودگی هوا را شناسایی کرده ایم. یافته‌های ما نشان می‌دهد که زندگی در مناطقی با هوای آلوده، به ویژه ذرات ریز ناشی از اگزوز اتومبیل‌ها، می‌تواند در بیماری چشم نقش داشته باشد.»

وی در ادامه می‌افزاید: «به نظر می‌رسد حتی قرار گرفتن در معرض آلودگی نسبتاً کم نیز خطر دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن را تحت تأثیر قرار می‌دهد و این نشان می‌دهد که آلودگی هوا یک عامل خطر قابل اصلاح است که ریسک بیماری چشمی را برای تعداد کثیری از افراد به همراه دارد.»

دژنراسیون ماکولا مهمترین علت نابینایی برگشت ناپذیر در بین افراد بالای ۵۰ سال در کشورهای با درآمد بالا است. پیش بینی می‌شود که تعداد مبتلایان تا سال ۲۰۴۰ به ۳۰۰ میلیون نفر برسد. فاکتورهای پرخطر شناخته شده شامل افزایش سن، سیگار کشیدن و ژنتیک است.

آلودگی هوا در مشکلات مغزی مانند بیماری آلزایمر، بیماری پارکینسون و سکته مغزی نقش دارد، درحالیکه مطالعه سال ۲۰۱۹ توسط همان تیم تحقیقاتی نشان داد که آلودگی هوا با افزایش خطر آب سیاه چشم نیز مرتبط است. قرار گرفتن در معرض ذرات معلق یکی از قوی‌ترین عوامل پیش بینی کننده مرگ و میر در بین آلاینده‌های هوا است.

محققان در این مطالعه، ۱۱۵,۹۵۴ شرکت کننده در رده سنی ۴۰ تا ۶۹ سال را که در شروع مطالعه در سال ۲۰۰۶ هیچ مشکل چشمی نداشتند مورد بررسی قرار دادند.

  تعریق زیاد، نشانه‌ای از کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی

محققان بعد از معاینات چشمی منظم و اندازه گیری میزان آلاینده‌های محل زندگی افراد دریافتند افراد ساکن در مناطق با میزان بالا ذرات ریز بیشتر بیماری دژنراسیون ماکولا را گزارش کرده بودند.

محققان معتقدند آلودگی هوای محیط می‌تواند از طریق استرس اکسایشی یا التهاب منجر به دژنراسیون ماکولا شود.

دیدگاهتان را بنویسید

آرشیو مقالات پیام جوان

هم‌اکنون عضو خبرنامه پیام جوان شوید

Newsletter Payam Javan

همراهان پیام جوان