پیام جوان: اکبر شوکت، رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی ایران، گفت که قانون جدید بیمه کارگران ساختمانی تا این لحظه تاثیری در روند بیمه کردن کارگران ساختمانی نداشته و حتی وضعیت با صدور بخشنامههای جدید بدتر از قبل شده است.
شوکت در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا اظهار داشت: «در این مدت نه تنها کسی بیمه نشده بلکه قطع بیمه کارگران ساختمانی همچنان ادامه دارد.»
او افزود: «با صدور بخشنامه جدیدی از سوی سازمان تامین اجتماعی، وضعیت کارگران ساختمانی برای قرار گرفتن در لیست بیمه بدتر شده است.»
این بخشنامه جدید که در تاریخ ۱۸ مهرماه ۱۴۰۲ صادر شده است، شرایط جدیدی را برای بیمه کارگران ساختمانی تعیین کرده است. بر اساس این بخشنامه، کارگران ساختمانی باید در ساختمانی کار کنند که پروانه ساخت داشته باشد یا آنها ملزم به فعالیت در رشتهای هستند که در آن پروانه مهارت دارند، در غیر این صورت مشمول بیمه اجتماعی نمیشوند.
شوکت با انتقاد از این بخشنامه گفت: «این بخشنامه عملاً کارگران ساختمانی را از پوشش بیمه اجتماعی محروم میکند.»
او افزود: «با توجه به اینکه بسیاری از ساختمانها در ایران فاقد پروانه ساخت هستند، کارگران ساختمانی که در این ساختمانها کار میکنند، مشمول بیمه اجتماعی نمیشوند.»
شوکت همچنین گفت که این بخشنامه محدودیتهای زیادی برای کارگران ساختمانی ایجاد میکند.
او افزود: «با توجه به اینکه بسیاری از کارگران ساختمانی دارای پروانه مهارت در رشتههای مختلف نیستند، آنها نمیتوانند در همه مشاغل ساختمانی مشغول به کار شوند و این امر باعث میشود که آنها مجبور شوند در مشاغلی که پروانه مهارت در آنها الزامی نیست، کار کنند و در نتیجه بیمه آنها قطع شود.»
از سوی دیگر، برخی رسانهها و کارشناسان اعلام کردهاند که متن مصوب و ابلاغی قانون بیمه کارگران ساختمانی با پیشنویس اولیه مورد توافق کمیسیون اجتماعی، مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و فعالان کارگری «تفاوت فاحشی» دارد.
پیشنویس اولیه این قانون، بیمه همه کارگران ساختمانی را بدون در نظر گرفتن شرایطی مانند داشتن پروانه ساخت یا پروانه مهارت پیشبینی میکرد.
با این حال، سازمان تامین اجتماعی با صدور بخشنامه جدید، شرایط جدیدی را برای بیمه کارگران ساختمانی تعیین کرده است که انتقادات زیادی را از سوی کارگران و کارشناسان به همراه داشته است.
بر اساس گزارش VOA